Σε εργασιακό «πυρετό» η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη – 37 συλλήψεις από χθες

Μαζικές επιχειρήσεις με στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας πραγματοποιεί το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχοντας προχωρήσει -μόνο από χθες- σε 37 συλλήψεις.

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν επτά άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατείχε σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων.

Ακόμη

δυο άτομα συνελήφθησαν για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για 35χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, για ληστεία.

Παράλληλα, δύο άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί σημάτων. Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 46 και 35 ετών, οι οποίοι πουλούσαν προϊόντα απομιμήσεις, ενώ ένα άτομο συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 379 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, 31 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία των προαναφερόμενων ειδών.

Επιπλέον, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση και ακόμη δυο άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

Επίσης, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς λειτουργούσε πισίνα για την οποία είχε πραγματοποιηθεί οριστική σφράγιση από τον αρμόδιο Δήμο και ακόμη ένα άτομο που λειτουργούσε κατάστημα στερούμενο σχετικής άδειας από την αρμόδια Αρχή, ενώ ένα άτομο συνελήφθη για παράβαση Νόμου Περί Ρύθμισης Αγοράς Παιγνίων και άλλων διατάξεων.

Περαιτέρω, 19 άτομα συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή του στην χώρα μας, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

Τονίζεται δε ότι βεβαιώθηκαν πέντε πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα