Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη Μονεμβασιά – Σε επιφυλακή και σήμερα η Πυροσβεστική

Στο σημείο της φωτιάς στη Μονεμβασιά εξακολουθεί να επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της ΠυροσβεστικήςΣτην περιοχή των Κρεστενών βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιάΗ κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα της χώρας

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή βράδυ, σε δύσβατο σημείο, πάνω από το κάστρο της Μονεμβασιάς, στη Λακωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της φωτιάς εξακολουθεί να επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κατασβέσει πλήρως τη φωτιά.

Επίσης, σε ύφεση είναι η φωτιά

που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γρύλλος Κρεστένων, στην Ηλεία. Ωστόσο, στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα της χώρας

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων είναι υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σκούρας, στο δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας είναι υπό έλεγχο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση την Κυριακή στις 12:15 στην περιοχή Άνω Καλλιθέα, στο δήμο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, είναι σε ύφεση και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 28 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Λαγώποδο Ζακύνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τα νησιά Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Αρκοί, Λειψοί, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Κω, Νίσυρο, καθώς και για τους νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα