Σε διάσημη μπρασερί γιόρτασε ο Μακρόν τη νίκη (εικόνες)

Στη διάσημη μπρασερί «La Rotonde» στην λεωφόρο Μοντπαρνάς, στο 14τέταρτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, γιόρτασε τη νίκη του στον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών ο Μακρόν. Στο ίδιο μέρος είχε γιορτάσει και τη νίκη του ο Ολάντ στις εκλογές των σοσιαλιστών το 2011.

Υποστηρικτές και σύμβουλοι του Μακρόν έλαβαν μήνυμα στο οποίο ο Μακρόν τους προσκαλούσε στο διάσημο εστιατόριο. Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν ήταν ο οικονομολόγος Jacques

Attali, η ηθοποιός Line Renaud, ο ηθοποιός Pierre Arditi, ο ανιματέρ Stéphane Bern, ο συγγραφέας Erik Orsenna, ο αρχιτέκτονας Roland Castro και ο Daniel Cohn-Bendit.

«Δεν ήταν μία απίστευτα εορταστική ατμόσφαιρα. Οι πιο παλιοί σύμβουλοι επαναλάμβαναν στον Εμανουέλ ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και σοβαρός. Παρόντες ήταν και η Line Reanaud και ο Pierre Arditi αλλά όχι ο DSK όπως ορισμένοι είπαν», δήλωσε άτομο κοντινό στον Μακρόν το οποίο παραβρέθηκε και αυτό στο δείπνο.

Όπως τονίζει πάντως το BFMTV, αν και το εστιατόριο στο οποίο γιόρτασε τη νίκη του ο Μακρόν, δεν είναι και τόσο ακριβό, ο εορτασμός δεν άργησε να συνδεθεί με εκείνον του Νικολά Σαρκοζί το 2007 σε εστιατόριο στην Champs-Elysées, ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο. «Αυτή η γιορτή στη Ροτόντα είναι αρκετά ανάξια σε μία πολιτική κατάσταση στην οποία η άκρα δεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο», έγραψε στο Twitter ο David Cormand γραμματέας των Ευρωπαίων Οικολόγων -Πράσινων.

Le couple #Macron poursuit sa soirée en dîner avec des amis au restaurant La Rotonde. Comme des airs de Fouquet’s. #Elections2017 @Europe1 pic.twitter.com/lxLvWsCRX1

— Théo Maneval (@TheoManeval) 23 Απριλίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα