Σχοινάς: Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προόδου πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος ενόψει του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας πως «στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή,

στην οποία αναφέρονται δημοσιεύματα τόνισε πως τέτοια ζητήματα συζητούνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και μεταξύ των μελών του Eurogroup.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, εξέφρασε την προσήλωση της Κομισιόν σε «εποικοδομητικές» διαβουλεύσεις προκειμένου να διευκολύνει «την περαιτέρω πρόοδο».

Την ίδια ώρα κοινοτική πηγή έκανε λόγο για ικανοποίηση των ευρωπαϊκών Θεσμών για την πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία εξέφραζε τη δέσμευσή της στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Είμαστε καθησυχασμένοι από τη δήλωση Λαγκάρντ, ότι το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων», είπε χαρακτηριστικά η εν λόγω πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα