Σχεδίαζαν αποστολή ναρκωτικών στις φυλακές Λάρισας με… drone

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται εξαμελής σπείρα, η οποία έφτασε ένα βήμα πριν την αποστολή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων εντός του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας, χρησιμοποιώντας ένα… drone.

Μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 24 (σε τακτική άδεια), 33 και 26 ετών, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι στις εν λόγω φυλακές, όπως επίσης και 2 ημεδαποί, ένας 19χρονος και μία 24χρονη.

Σε βάρος των προαναφερθέντων σχηματίσθηκε

δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι αρχές κατάσχεσαν μεταξύ άλλων, ένα drone με τα εξαρτήματά του, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim. Η σπείρα εκτιμάται πως από την «τηλεκατευθυνόμενη» επιχείρηση θα λάμβανε 150.000 ευρώ.

«Εγκέφαλος» της απόπειρας, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Δύο εκ των δραστών, ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν την τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή από την Αθήνα στη Λάρισα και το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Επιτόπου, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα drone με τα εξαρτήματά του,έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τουςτο χρηματικό ποσό των (105) ευρώ,ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης,ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα καιτο προαναφερόμενο όχημα.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας, η 24χρονη, η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλεφώνων από την Αθήνα.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (211) γραμμαρίων,τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (418) γραμμαρίων,δέκα κινητά τηλέφωνα και πέντε καλώδια φόρτισής τους,(25) κάρτες sim καιτο χρηματικό ποσό των (135) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα