Ρωσικά «καρφιά» κατά της Ελλάδας για την έκδοση του «Mr.Bitcoin» στη Γαλλία

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, εκδίδεται στη Γαλλία ο 39χρονος Ρώσος, Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως «Mr.Bitcoin» ο οποίος κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, έρχεται να αποτελέσει ένα ακόμα «αγκάθι» στις ελληνορωσικές σχέσεις καθώς η Μόσχα εγκαλεί την Αθήνα

για την έκδοσή του στη Γαλλία, λίγες ημέρες μετά την έντονη αντίδραση αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις, υπό πιέσεις από το εξωτερικό», σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Μάλιστα, προσθέτει πως θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα που είχε καταθέσει η ρωσική γενική εισαγγελέας για την έκδοση του «Mr.Bitcoin» στην πατρίδα του και προσθέτει ότι «η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες».

Πάντως, εις βάρος του Αλεξάντερ Βίνικ είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, με την κατηγορία του «ξεπλύματος» παράνομων κερδών που αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα