Ρόδος: Κατάσχεσαν 5 ζωντανούς Κροκόδειλους (εικόνες)

Ναρκωτικά, παράνομα Ι.Χ., αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα, λαθραία τσιγάρα, ρούχα, παπούτσια και ποτά είναι τα πιο συνηθισμένα κατασχεμένα από τις τελωνειακές Αρχές. Ωστόσο, στη Ρόδο πήγαν ένα… βήμα πιο πέρα.

Οι τελωνειακοί δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να κατασχέσουν… λαθραίους κροκόδειλους! Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του νησιού εντόπισε και κατέσχεσε, σε φορτίο προερχόμενο αεροπορικώς από την Ολλανδία, πέντε ζωντανούς κροκόδειλους. Πρόκειται για ερπετά που ανήκουν στο είδος Caiman, που προστατεύονται από τη Διεθνή Σύμβαση Cites.

Ακόμα,

σε ελέγχους που πραγματοποίησαν από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα οι τελωνειακές Αρχές εντόπισαν ακόμα τα εξής αξιοπερίεργα:

– Το Τελωνείο Κήπων εντόπισε, σε ΙΧΕ αυτοκίνητο εξερχόμενο από την Ελλάδα προς την Τουρκία και κατέσχεσε 24.990 γραμμάρια αυγών οξύρυγχου Σιβηρίας, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES.

– Το Τελωνείο Καστοριάς εντόπισε και κατάσχεσε 1 ζακέτα από γούνα λίγκα και 9,6 κιλά αποκόμματα γουναρικών, επίσης από λίγκα, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES.

Keywords
Τυχαία Θέματα