Ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Τι αλλάζει στον τρόπο εξέτασης

Οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόποΘα δημιουργηθεί ένα control system

Ριζικές αλλαγές τόσο στο σύστημα των μαθημάτων, όσο στο σύστημα των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης είναι το αμέσως επόμενο που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή

το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός:

Οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο.

Με αυτό τον τρόπο το υπ. Υποδομών και Μεταφορών θέλει να καταπολεμήσει το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με φακελάκι στον εξεταστή.

Παράλληλα, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Τέλος, θα ψηφιοποιηθούν οι σχολές οδήγησης και μέσω αυτής θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα