Ρίγη συγκίνησης: Πήρε θέση στον ουρανό του ΟΑΚΑ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Στον ουρανό του ΟΑΚΑ υψώθηκε το λάβαρο με το πρόσωπο του Θανάση Γιαννακόπουλου, το οποίο αναμένεται να πάρει θέση δίπλα σε αυτό του αδερφού του Παύλου. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τίμησε μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα του

2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», Φενερμπαχτσέ – Αρμάνι Μιλάνο, τη μνήμη του ιστορικού παράγοντα, με το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να… σείεται.

Η πρώτη ημέρα του τουρνουά ήταν άκρως επιτυχημένη, με τους «πράσινους» να βραβεύουν τον εμβληματικό πρόεδρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι για την προσφορά του στο μπάσκετ εδώ και 50 χρόνια. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος ήθελαν ενωμένο το μπάσκετ και είναι χαρακτηριστικό πως στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν δίπλα, δίπλα ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου και ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Είχαν χειραψία, μίλησαν και τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα.

Στη βράβευση του «τυφώνα», οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες του τουρνουά, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο και Φενερμπαχτσέ παρατάχθηκαν στο παρκέ, πριν από το jumbotron αρχίσει να προβάλλει πλάνα από τον «πράσινο» βιο του Θανάση Γιαννακόπουλου, υπό τις ιαχές των φιλάθλων που τραγουδούσαν το όνομα του.

Εμφανώς συγκινημένος παρουσιάστηκε ο ανιψιός του και «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Χειροκροτήματα αναγνώρισης από τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, οι οποίοι βρίσκονται στο ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Καμίλ Νόβακ, τίμησαν τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο παραδίδοντάς του το ροζ φύλλο αγώνα από τον τελικό της Euroleague το 2000 στη Θεσσαλονίκη, όπου οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τρόπαιο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βράβευσε τον Μιζράχι για τα 50 χρόνια προσφοράς στη Μακάμπι

Στο ημίχρονο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βράβευσαν, μέσω του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον εμβληματικό πρόεδρο της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, ο οποίος συμπλήρωσε αισίως πέντε δεκαετίες ως ιθύνων νους της «ομάδας του λαού».

Το βράδυ του Σαββάτου (21/09) μετά τη διεξαγωγή των δυο ημιτελικών η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα παραθέσει δείπνο στα μέλη των ομάδων και στους επίσημους παράγοντες του μπάσκετ που έχουν έρθει στην Αθήνα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα