Ραγκούσης για προανακριτική: Ομολογία συντριβής η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

«Κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι η σημερινή σας πρόταση είναι επίσημη ομολογία συντριβής σας», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Αν είχε τεκμηριωθεί η ύπαρξη σκευωρίας στην υπόθεση Novartis,

θα είχε τεκμηριωθεί και η ύπαρξη ενός: του αρχισκευωρού, του «Ρασπούτιν». Οπότε δεν θα είχατε καμία ανάγκη ούτε για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ούτε για περαιτέρω εξετάσεις μαρτύρων, ούτε για καθυστερήσεις. Ερευνήστε όσο θέλετε και όσα θέλετε. Και για τον Παπαγγελόπουλο και για τη μάνα του και για τον πατέρα του και όλους όσους εσείς νομίζετε ότι πρέπει να διερευνηθούν μπας και κάτι στο τέλος σας προκύψει», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στο γραφείο του Νίκου Παππά και είπε: «Μας λένε, είναι δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει; Είναι δουλειά του υπουργού να μεσολαβεί, να προκύψουν διακανονισμοί; Δεν μου λέτε, αγαπητοί συνάδελφοι, ας πούμε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού. Είναι δουλειά του πρωθυπουργού; Είναι δουλειά του Αντώνη Σαμαρά να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα, λίγα χρόνια πριν, και ευχόμαστε να τα έχει κάνει και να το πει δημοσίως μετά από παρέμβαση Νετανιάχου και όχι μετά από παρέμβαση άλλων εξωθεσμικών κέντρων…».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis και στη δίωξη Παπαγγελόπουλου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για «ένοχη σιωπή» όχι μόνο για την ουσία του σκανδάλου Novartis αλλά και γιατί «σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα. Δημητρίου».

Ακολούθως επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω κύκλων της, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Παπαγγελόπουλου, λέγοντας ότι «τήρησε αμήχανη σιωπή για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες των πέντε εισαγγελέων».

«Επιβεβαιώνομαι πλήρως ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ζήτημα εξαίρεσης του προέδρου και μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που μίλησαν στην Ολομέλεια, εγείρει ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Τσοβόλας κατηγορεί τους βουλευτές για μεροληψία επειδή «διατύπωσαν άποψη περί δήθεν ενδείξεων ενοχής του Παπαγγελόπουλου», γεγονός που, όπως σημειώνει, αποδεικνύει τις προειλημμένες αποφάσεις τους και ότι η δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα