Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο – «Πυροβόλησα για να πουν πού έθαψαν τον Μάριο» (video)

Την ώρα που διεξαγόταν η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου ΠαπαγεωργίουΣυγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου ο δράστης

Πυροβολισμοί έπεσαν έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών από άγνωστο νεαρό άνδρα, όπου διεξάγεται η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr ήταν σε εξέλιξη δίκη που αφορούσε τον άνδρα και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αμέσως.

Ο άνδρας φέρεται

να είναι συγγενής της μητέρας του θύματος και πυροβόλησε στον αέρα μπροστά σε δικηγόρους, συγγενείς αλλά και δημοσιογράφους.

Καταθέσεις λαμβάνει η Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Εφετείο προκειμένου να κρίνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας εάν τίθεται θέμα με τα μέτρα ασφαλείας.

«Ήθελα να φοβίσω τους δράστες»

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα».

Όπως αποκαλύπτει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτά τόνισε αρχικά σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, σχετικά με την ενέργειά του να πυροβολήσει στον αέρα το πρωί, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς: «Οταν έμπαινε στην αίθουσα ο ξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».

Ο δράστης, μετά τους πυροβολισμούς, άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου, ενώ αμέσως μετά ακινητοποιήθηκε ταχύτατα από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι, αφού τον έριξαν στο έδαφος, του πήραν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.

Το χρονικό της απαγωγής

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου, ο Μάριος μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά του πήγαν με το αυτοκίνητό του στο Διακοπτό, όπου εκεί έχουν το εξοχικό τους για να κάνουν τις διακοπές τους.

Το τηλεφώνημα κάποιου φίλου της οικογένειας που κατηγορείται και γι’ αυτή την απαγωγή, τον έκανε να επιστρέψει στην Αθήνα και γύρω στις 10 το βράδυ, τηλεφώνησε από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στην μητέρα του. Τότε ήταν και η τελευταία τους επαφή.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή το μεσημέρι, το αυτοκίνητό του, το γκρι Audi με πινακίδα ΙΜΕ 5203, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλιό Φάληρο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς στη μητέρα του παιδιού. Της είπαν ότι το παιδί της έχει απαχθεί και της ζητούσαν σαν λύτρα για να της το επιστρέψουν πίσω ζωντανό 620.000 ευρώ!

Η μητέρα δεν ενημέρωσε τις Αρχές άμεσα γιατί ήταν ένα φιλικό πρόσωπο που την συμβούλευε και την εμπόδιζε να μιλήσει.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για την απαγωγή 6 μέρες μετά. Το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους 7 κατηγορούμενους που είναι ήδη προφυλακισμένοι σήμερα. Τότε λοιπόν, σχεδίαζαν και την απαγωγή της ίδιας της μητέρας του άτυχου Μάριου για να πάρουν τα λύτρα που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και έφταναν στις 300.000 ευρώ.

Τους συνέλαβαν, όμως πριν ολοκληρώσουν αυτό το σχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα