Πτώχευσε αεροπορική εταιρία – Εγκλωβισμένοι τουρίστες στο αεροδρόμιο Χανίων

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση – που μετέδωσε το parakritika.gr – για την επικείμενη δήλωση πτώχευσης της Primera Air και πιο συγκεκριμένα των Primera Air Nordic και Primera Air Scandinavia.

Πρόκειται για εταιρίες του ομίλου Primera Group, που διαθέτει Tour Operator σε όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας, σε Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φινλανδία (Lomamatkat).

Πτήσεις

της Primera Air Nordic έφτασαν στα Χανιά το μεσημέρι της Δευτέρας από την Κοπεγχάγη και την Στοκχόλμη, μεταφέροντας δεκάδες Σκανδιναβούς για τις διακοπές τους.

Και το βράδυ της Δευτέρας όμως, δύο πτήσεις της εταιρίας προσγειώθηκαν στα Χανιά, συγκεκριμένα στις 9 μ.μ. από το Μάλμε και στις 11 μ.μ. από την Βιέννη, προερχόμενη όμως από το Μπίλουντ της Δανίας (νωρίτερα είχε ανακατευθυνθεί προς Αυστρία).

Πάντως, «οι 274 τουρίστες που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν το βράδυ της Δευτέρας με πτήσεις προς Κοπεγχάγη, Μπίλουντ και Στοκχόλμη, έμειναν στα Χανιά και τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο με μέριμνά μας», είπε στο Parakritika.gr ο υπεύθυνος του πρακτορείου που αντιπροσωπεύει την εταιρία στα Χανιά, Παντελής Ευθυμάκης.

Στους 274 θα πρέπει να προστεθούν και οι επισκέπτες που έφτασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από Μάλμε και Μπίλουντ, οπότε ο αριθμός είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος.

Νωρίτερα πάντως δύο πτήσεις για Μπίλουντ και Μάλμε αναχώρησαν κανονικά, προφανώς γιατί θα προλάβαιναν να επιστρέψουν, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι δηλώνει πτώχευση τα μεσάνυχτα.

Όπως πρόσθεσε πάντως ο κ. Ευθυμάκης, ήδη υπάρχει συμφωνία με τις εταιρίες JetTime και Norwegian, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι επιβάτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες τους, οι τέσσερις tour operators αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι… «Το ταξίδι σας με την αεροπορική εταιρία Primera Air έχει ακυρωθεί, καθώς αύριο δηλώνει πτώχευση. Φυσικά, είναι βαθύτατα λυπηρό, καθώς είναι η Primera Air, η οποία εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων μας προς τους προορισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε άλλες λύσεις πτήσης στους ταξιδιώτες μας.

Όλοι εργαζόμαστε επί του παρόντος για να εξασφαλίσουμε το ταξίδι σας. Έχουμε ήδη βρει εναλλακτικές λύσεις πτήσεων για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών μας. Το τι ακριβώς θα συμβεί με το ταξίδι σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να σας πούμε το συντομότερο δυνατό! Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους ταξιδιώτες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το συντομότερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα