Πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών επέστρεψε στην Μελβούρνη – Επεισόδιο με επιβάτη

Η εταιρία των Μαλαισιανών Αερογραμμών ανακοίνωσε πως η πτήση MH128 από Μελβούρνη προς Κουάλα Λουμπούρ επέστρεψε στην Μελβούρνη λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους λόγω επεισοδίου που προκάλεσε επιβάτης.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, σε απομακρυσμένο χώρο, ενώ μεγάλη δύναμη αποτελούμενη από ένοπλους αστυνομικούς, συνέλαβε τον επιβάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας.

#Australia #Melbourne – Armed police now on board. pic.twitter.com/hsF1wgNPU2

Terror Events (@TerrorEvents) May 31, 2017

Η πτήση MH128 επέστρεψε στην Μελβούρνη «έπειτα από ειδοποίηση από το πλήρωμα προς τον πιλότο, ότι επιβάτης επιχειρεί να εισβάλει στο πιλοτήριο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται για αεροπειρατεία. Ένας διαταραγμένος επιβάτης επιχείρησε να εισέλθει στο κόκπιτ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Αμπντούλ Αζίζ μπεν Καπραουί.

«Ο επιβάτης, με υπηκοότητα Σρι Λάνκας, υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Δεν ήταν βόμβα, αλλά ένας φορτιστής μπαταρίας».

«Όλοι εντός του αεροσκάφους είναι σώοι κι αβλαβείς» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Στον επιβάτη «φόρεσαν χειροπέδες και μεταφέρθηκε εκτός αεροσκάφους από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αυστραλίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα