«Βράζει» το Μενίδι: «Θα χυθεί αίμα», λένε οι Ρομά αν δεχθούν νέες επιθέσεις (video)

Ζημιές σε δύο σπίτια Ρομά, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφΝέα συγκέντρωση σήμερα, στις 19:00Σφαίρα πέρασε ξυστά από γυναίκα την ώρα που έπεφτε νεκρός ο ΜάριοςΕλεύθερος ο 23χρονος που ομολόγησε ότι πυροβολούσε την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο ΜάριοςΑπάντηση του Δημάρχου Αχαρνών στον Νίκο Τόσκα

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, όταν ομάδα νεαρών

ατόμων, κινήθηκε προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε δύο σπίτια, πιθανότατα από βόμβες μολότοφ, ενώ στην ομάδα αυτή των επιτιθέμενων φέρονται να συμμετείχαν και άτομα από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Η πορεία των κατοίκων

Με κύριο σύνθημά τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Παράλληλα οι κάτοικοι, έδωσαν ραντεβού την Τρίτη το πρωί, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν.

«Θα χυθεί αίμα» απειλούν οι Ρομά

Μετά το τέλος της χθεσινής συγκέντρωσης οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού, σήμερα Δευτέρα, στις 19:00, με τους Ρομά να απειλούν ότι αν επιστρέψουν στον καταυλισμό «θα χυθεί αίμα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, από τα χθεσινά επεισόδια εναντίον των σπιτιών τους, δεν έγινε καμία σύλληψη, κάτι που όπως λένε, τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

«Θα ανεβώ στην ταράτσα, θα πάρω την καραμπίνα και θα τους διαλύσω», σχολίασε ένας εξ αυτών.

Σφαίρα πέρασε ξυστά από γυναίκα την ώρα που έπεφτε νεκρός ο Μάριος

Συγκλονίζει η αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Μάριος, μια γυναίκα γλίτωσε από καθαρή τύχη όταν μια σφαίρα πέρασε ξυστά από δίπλα της.

Ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά που ομολόγησε

Ο 23χρονος Ρομά που έχει συλληφθεί, οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.

Η αρχική απόφαση περί ποινής 40 μηνών χωρίς αναστολή, πάρθηκε τελικά πίσω και έτσι ο νεαρός Ρομά αφήνεται ελεύθερος.

Η ποινή δεν αφορούσε, πάντως, την υπόθεση του άδικου θανάτου του 11χρονου αλλά την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών.

Δεν βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας

Η καραμπίνα που ισχυρίστηκε ο 23χρονος ότι πυροβολούσε στον αέρα δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, όπως και το φονικό πιστόλι που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού παιδιού.

Η βαλλιστική για τους κάλυκες και την βολίδα που αφαιρέθηκε από το τραύμα του 11χρονου αγοριού δύσκολα θα δείξει ταυτοποίηση αν δεν βρεθεί το 9αρι πιστόλι με το οποίο έγινε η βολή. Έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στον εντοπισμό του μοιραίου όπλου και αναμένονται οι έφοδοι σε σπίτια, αυτοκίνητα και καβάντζες Ρομά να συνεχιστούν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς μέσα στις επόμενες ήμερες μέχρι να βρεθεί το 9αρι.

Άβατο το Μενίδι σύμφωνα με τον Τόσκα

Σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τη Δυτική Αττική ως την πιο προβληματική περιοχή.

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού, ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός είπε πως είναι ντροπή να μιλά για άβατο ο κ. Τόσκας. «Συνυπογράψαμε πριν από δυο χρόνια με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας ένα μνημόνιο συνεργασίας, μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας. Προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη μεταφορά του πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών σε ένα άδειο σχολείο στην περιοχή της μεγάλης παραβατικότητας αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα», τόνισε.

«Κατηγορώ» της Αστυνομίας στο «Παίδων»

Κατηγορίες εναντίον του νοσοκομείου «Παίδων» στο οποίο διακομίστηκε ο άτυχος Μάριος επιρρίπτουν κύκλοι της Αστυνομίας, αναφέροντας πως «εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Μήνυμα της οικογένειας του 11χρονου Μάριου

Να ακούσει η Πολιτεία με σοβαρότητα τις φωνές των ανθρώπων που ζητούν την προστασία της, ώστε καμία οικογένεια να μην βρεθεί ξανά στην δική τους θέση, ζητά η οικογένεια του μικρού Μάριου από το Μενίδι, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα