Μπλακ άουτ στην Αττική: Σταδιακή η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, πώς προκλήθηκε η ζημιά

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής ξεκίνησε λίγο μετά το μπλακ άουτΑπό την Κηφισιά μέχρι και τη Γλυφάδα ελάχιστες περιοχές είχαν ρεύμαΔημιουργήθηκε πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτωνΠληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης«Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια», αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ που ζητάει συγγνώμη από τους πολίτες

Σταδιακά

άρχισε να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά το μπλακ άουτ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους, σε σπίτια, αλλά και στο μετρό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως, με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Από την Κηφισιά μέχρι και τη Γλυφάδα ελάχιστες περιοχές είχαν ρεύμα όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς πολλοί ήταν οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, η πυροσβεστική έχει δέχτηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

«Ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής», αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά. Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης.

Κανονικά η γραμμή 2 του μετρό

Η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής μετά το πρόβλημα που προέκυψε με το μπλακ άουτ στην Αττική.

Υπήρξε πρόβλημα κίνησης των συρμών στο τμήμα από τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» έως τον σταθμό «Ηλιούπολη»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα