Προσπάθειες ηρωικές αλλά μάταιες – Δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τραγωδία στην Αιθιοπία οι πιλότοι του Boeing 737 MAX

Οι αρχές της Αιθιοπίας έδωσαν στη δημοσιότητα το πόρισμα για την τραγωδία της πτώσης του Boeing 737 MAX, των Ethiopian Airlines, όπου έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Το πόρισμα αυτό είναι μια γενική περιγραφή των συνθηκών που οδήγησαν στη συντριβή. Το πλήρες πόρισμα, με τις τεχνικές λεπτομέρειες, θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

Το πόρισμα αναφέρει πως οι προσπάθειες των πιλότων ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με τις οδηγίες της εταιρείας σε περίπτωση κινδύνου, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψουν την απότομη κλίση που πήρε το αεροπλάνο.

Υπενθυμίζεται

ότι το αεροπλάνο, μόλις οκτώ λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο συνετρίβη. Ήταν το δεύτερο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με Boeing 737 Max 8, μετά από εκείνο, τον περασμένο Οκτώβριο, στην Ινδονησία.

Η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, Νταγκμαβίτ Μόγες, δήλωσε, παρουσιάζοντας την προκαταρκτική έρευνα για τη συντριβή του μοιραίου Boeing, πως «το αεροπλάνο ήταν σε καλή κατάσταση για να πετάξει, πως οι πιλότοι τήρησαν κατά γράμμα όλες τις οδηγίες για να διατηρήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους και πως κατά την απογείωση δεν παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα».

(Με πληροφορίες από Newsit.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα