Πρώην στέλεχος της Google προτείνει iPhone και όχι Android για έναν συγκεκριμένο λόγο

Το πρώην στέλεχος της Google και ένα από τα πιο αναγνωρισμένα της στελέχη, ο Vic Gundotra, δεν διστάζει να αναφέρει ότι προτιμά τα προϊόντα της Apple αντί για τα Android smartphones καθώς τα δεύτερα δεν δίνουν τόσο καλό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες, όπως τα πρώτα.

Ο βασικός λόγος που τα Android

δεν είναι εξοπλισμένα με καλές κάμερες είναι ο ανοιχτός κώδικας του λειτουργικού, κάτι που δεν ισχύει για το iPhone 7.

Ως παράδειγμα χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες των παιδιών του τις οποίες έχει τραβήξει με ένα iPhone 7 και εξηγεί ότι το Android είναι ένα open source λειτουργικό σύστημα που πρέπει να είναι ουδέτερο σε όλες τις πλευρές.

Μπορεί αυτό να ακούγεται καλό, προσθέτει αλλά όταν κανείς φτάνει στις λεπτομέρειες, το πράγμα αλλάζει. «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα τηλέφωνο Samsung σε μπερδεύει όσον αφορά τις επιλογές που σου δίνει στη φωτογραφία. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη Samsung Camera; Ή την Android Camera; Τη Samsung Gallery ή το Google Photos;», συμπληρώνει.

Ο Gundotra επισημαίνει ότι για να καταφέρει η Google να εφαρμόσει καινοτομίες άλλων εταιρειών, όπως η Samsung, η LG και η HTC, μέσω του κατάλληλου API, θα χρειαστούν χρόνια.

Επίσης αναφέρει ότι η Google έχει μείνει πίσω στο κομμάτι της «υπολογιστικής φωτογραφίας» (computational photography) που απαιτείται για τις κάμερες σήμερα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple αναπτύσσεται, καθώς δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς και οι καινοτομίες της μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στα iPhone με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι αν κάποιον τον ενδιαφέρει η φωτογραφία αγοράζει iPhone, διαφορετικά αν δεν τον νοιάζει να είναι λίγα χρόνια πίσω, τότε αγοράζει ένα Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα