Πόσοι πυροβόλησαν τον Μανώλη στα Ανώγεια; – Φοβούνται τη βεντέτα οι κάτοικοι

Τι εντοπίστηκε στον τόπο του φονικού με θύμα τον 23χρονοΟι κρίσιμες καταθέσεις και τα γκρίζα σημεία

Βαρύ είναι το κλίμα στ’ Ανώγεια μετά το άγριο φονικό που σημειώθηκε με θύμα το 23χρονο Μανώλη να έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του χωριού που σε κάθε περίπτωση απεύχονται το σενάριο της βεντέτας.

Εν αναμονή της παράδοσης του δράστη, ευχή όλων είναι να μην ανοίξει ένας κύκλος αίματος με ολέθριες συνέπειες για το χωριό.

Πόσοι πυροβόλησαν τον Μανώλη;

Με πολύ προσοχή οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 23χρονο Μανώλη

Στρατάκη, που οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην τελευραία του κατοικία.

Προσπαθούν να συνθέσουν καρέ-καρέ το σκηνικό της αιματοχυσίας, συλλέγοντας ευρήματα από τον τόπο του φονικού και λαμβάνοντας κρίσιμες καταθέσεις καταρχήν από τους αυτόπτες μάρτυρες, που είναι τα αδέλφια του θύματος.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στο Cretalive αναφέρουν ότι στον τόπο του φονικού εντοπίστηκαν αρκετοί κάλυκες τριών διαφορετικών διαμετρημάτων. Και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο εύρημα το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τις μαρτυρίες της πλευράς του θύματος αλλά και με τους ισχυρισμούς που θα προβάλλει η πλευρά του 54χρονου δράστη όταν πλέον παραδοθεί.

Μέχρι στιγμής, με βάση δηλαδή τις καταθέσεις από την πλευρά του θύματος, υποστηρίζεται η εξής εκδοχή: πυροβόλησε ο 54χρονος, πυροβόλησε όμως και ο γιος του.

Η εκδοχή αυτή φέρεται να διαψεύδεται από την πλευρά του 54χρονου, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από το περιβάλλον του, αφού ο ίδιος δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

Αστυνομικές πηγές παραδέχονται ότι υπάρχουν «γκρίζα σημεία» στην υπόθεση και για το λόγο αυτό προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις για να συμπληρωθεί πλήρως το παζλ.

Παρόμοιο περιστατικό στο χωριό πριν από 60 χρόνια

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στην περιοχή των Ανωγείων είχε να σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό τουλάχιστον 60 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν το 1959 όταν είχε σημειωθεί φονικό μεταξύ των μελών δυο οικογενειών στ’ Ανώγεια συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Με την παρέμβαση των σεβάσμιων μελών του χωριού το μίσος και η έχθρα σταμάτησαν εκεί και οι ολέθριες συνέπειες του φονικού αποφεύχθηκαν. Η οικογένεια του δράστη ξεριζώθηκε από το χωριό και έτσι δεν άρχισε ποτέ ένας κύκλος αίματος χωρίς σταματημό.

Ακόμα παλαιότερα, σε μια άλλη περίπτωση φονικού που είχε σημειωθεί στο χωριό τα παιδιά του δράστη και του θύματος παντρεύτηκαν και έτσι δόθηκε τέλος στην αιματοχυσία. Και τα δυο αυτά περιστατικά μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης των Ανωγειανών που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τέτοιου είδους περιστατικά να διχάσουν το χωριό τους.

Με πληροφορίες από zarpanew.gr και cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα