Πώς σχετίζεται η ηλικία της μητέρας με την ευφυία του παιδιού

Έχει σχέση η ηλικία που θα κάνει μια γυναίκα παιδί με την ευφυία του παιδιού; Οι ερευνητές του London School of Economics (LSE) υποστηρίζουν πως υπάρχει σχέση, αλλά είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ίσχυε παλιότερα.

H έρευνά τους δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά μεγαλύτερων μαμάδων έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ νοημοσύνης σε σχέση με εκείνα που είχαν γεννηθεί από νεότερες μαμάδες, ενώ πριν αρκετά

χρόνια συνέβαινε το αντίθετο.

Οι ερευνητές εξηγούν πως ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα πρωτότοκα απολαμβάνουν πλέον μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με 30 ή 50 χρόνια πριν, ενώ και οι μητέρες διαθέτουν μεγαλύτερη μόρφωση ή έχουν λιγότερες πιθανότητες να βρίσκονται δίπλα σε καπνίζοντες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Dr Alice Goisis «η έρευνα είναι η πρώτη του είδους της που διερευνά το πώς οι διανοητικές ικανότητες των παιδιών που γεννιούνται από μεγαλύτερες μαμάδες έχει διαφοροποιηθεί μέσα στα χρόνια και ποιες είναι οι αιτίες για αυτή τη διαφοροποίηση».

Και προσθέτει ότι «η διανοητική ανάπτυξη αποτελεί παράγοντα πρόβλεψης για το πώς τα παιδιά θα τα καταφέρουν αργότερα στη ζωή, όσον αφορά στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την υγεία τους».

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η Indepedent, μελέτησαν στοιχεία από 3 μεγάλες έρευνες του Ην. Βασιλείου του 1958, 1970 και 2001 που αφορούσαν στην ανάπτυξη των παιδιών, ενώ έκαναν διανοητικά τεστ όταν τα παιδιά ήταν 10 ή 11 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα