Πώς μια μετακόμιση μπορεί να αλλάξει την… προσωπικότητά μας

Το μέρος του ζούμε επηρεάζει την προσωπικότητά μας, όπως το πόσο εξωστρεφείς, αγχώδεις ή κεφάτοι είμαστε, σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν δείξει κατά καιρούς τη σχέση ανάμεσα στην ψυχολογία και τη… μετακόμιση.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ο καιρός: Όπως είναι φυσικό οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες συνδέονται με καλή διάθεση και μνήμη, αλλά και καλύτερη διάθεση. Όμως ρόλο παίζουν

και οι γείτονές μας, αφού όταν έχουμε πολύ διαφορετική ιδεολογία από αυτούς που ζουν γύρω μας τείνουμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να είμαστε προσκολλημένοι όλο και πιο έντονα στη δική μας οπτική.

Μπορεί έρευνες στις ΗΠΑ να δείχνουν ότι όσοι ζουν στις πολιτείες της ανατολικής ακτής είναι πιο αγχώδεις από αυτούς που κατοικούν στις δυτικές πολιτείες, ωστόσο χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι πιθανό να μας αλλάξει μια μετακόμιση.

Φυσικά μπορεί να συμβαίνει και το εξής: Δεν είναι ότι η μετακόμιση μάς μεταμορφώνει, αλλά ότι περισσότερο αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε αφού με βάση αυτό επιλέγουμε σε ποια περιοχή τελικά θα ζήσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα