Πώς η τεχνική του τροχού της επιλογής θα μειώσει τους καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια (εικόνα)

Αν τα μικρά σας τσακώνονται συνέχεια ή αν σας είναι δύσκολο να τα πειθαρχήσετε, δοκιμάστε την τεχνική του τροχού της επιλογής, που θα βοηθήσει τα παιδιά να λύσουν εύκολα τις διαφορές τους.

Πώς λειτουργεί ο τροχός της επιλογής; Σχεδιάστε έναν κύκλο χωρίζοντάς τον σε ισομερή, τριγωνικά κομμάτια σε καθένα από τα οποία θα γράψετε – ή θα ζωγραφίσετε αν το παιδί σας δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει – μια επιλογή. Τοποθετήστε ένα τόξο στο κέντρο του τροχού στερεώνοντάς το με ένα διπλόκαρφο ώστε να μπορεί να επιλέγει με αυτόν τον τρόπο τη λύση

που επιθυμεί.

Ένα παράδειγμα τροχού της επιλογής

Οι λύσεις μπορεί να είναι: να μετρήσω μέχρι το δέκα, να πω πώς αισθάνομαι, να διαλέξω ένα άλλο παιχνίδι, να το λύσουμε μαζί, να πάω στο δωμάτιό μου, να παίξουμε ένα άλλο παιχνίδι.

Κάθε φορά που το μικρό σας «ξεφεύγει» δώστε του τον τροχό και ζητήστε του να επιλέξει κάτι από αυτά που θα έχετε σχεδιάσει, το οποίο φυσικά θα πρέπει να σεβαστείτε. Φροντίστε φυσικά να του δώσετε επιλογές που δεν σχετίζονται με τιμωρίες ή times out.

Με αυτή την τεχνική τα παιδιά μαθαίνουν πως για κάθε περίπτωση υπάρχει και μια θετική λύση, ηρεμούν, διδάσκονται βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα η τεχνική αυτή συμβάλλει στη μείωση των καβγάδων ανάμεσα στα αδέρφια, αφού μπορεί να τα βοηθήσει να τα βρουν μεταξύ τους και μάλιστα υπό τη μορφή «παιχνιδιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα