Εντολή από τον Κορυδαλλό η δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τους έταξαν 20.000 ευρώ (video)

Τους έδωσαν 3.000, από το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ, ως προκαταβολή για να εκφοβίσουν τον 52χρονο δικηγόροΔραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας ο εκτελεστής του Μιχάλη ΖαφειρόπουλουΟ δολοφόνος διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στην ΠάτραΟ 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια ΑττικήςΤο ποινικό παρελθόν των δραστών και οι ανακοινώσεις της αστυνομίαςΓνωστοί στις Αρχές οι ηθικοί αυτουργοί

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στις 12 Οκτωβρίου, ο οποίος εντοπίστηκε

από τους αστυνομικούς στην Πάτρα.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον 52χρονο δικηγόρο έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ, εκ των οποίων πήραν μόνο 3.000 ευρώ προκαταβολή, με σκοπό να τον εκφοβίσουν.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ένας εκ των δραστών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ο 32χρονος δολοφόνος του γνωστού ποινικολόγου, ομολόγησε κατά την κατάθεσή του ότι: «Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια, αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησα σε άλλο σημείο. Ήθελα να τον εκφοβίσω και όχι να τον σκοτώσω».

Παράλληλα, κατονόμασε στους αστυνομικούς τους ηθικούς αυτουργούς. Οι τρεις είναι όλοι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού και η αμοιβή που έταξαν στον 32χρονο και σε άλλο ένα άτομο που αναζητείται ήταν 3.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: «Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή από Κορυδαλλό η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

«Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους», τόνισε ο Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης στη συνέντευξη Τύπου.

Ο εκτελεστής προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό

Ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είναι δραπέτης των φυλακών και μετά τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, προσπαθούσε να φτάσει στην πατρίδα του, ώστε να εξαφανιστεί.

Δείτε επίσης: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Πυροβόλησέ τον στα πόδια, να πάρει το μήνυμα»

Διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Εγλυκάδα Πατρών και από εκεί επικοινώνησε με δικό του τηλέφωνο, που γνώριζαν οι διωκτικές αρχές, με μία γυναίκα, προκειμένου να του παραχωρήσει κρησφύγετο ή να τον βοηθήσει να διαφύγει.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο εκτελεστής μιλούσε σε μια ιδιότυπη αλβανο-τσιγγάνικη διάλεκτο, χωρίς να είναι εύκολη η μετάφραση της συνομιλίας. Όμως οι αστυνομικοί βρήκαν ένα άτομο που μπορούσε να κάνει την μετάφραση, από την οποία προέκυψαν αναφορές στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Δείτε επίσης: Κοντά στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου η ΕΛΑΣΝέα στοιχεία μετά από έφοδο σε σπίτι

Ο 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του δικηγόρου.

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας:

Σε ό,τι αφορά το ποινικό παρελθόν των δραστών, ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε:

«Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Δείτε επίσης: Το «ευχαριστώ» της οικογένειας Ζαφειρόπουλου για τη συμπαράσταση του κόσμου (εικόνα)

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,

πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,χειροβομβίδα,2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Τέλος, από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έλαβε χώρα την 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για Κύρια Ανάκριση».

Γνωστοί στις Αρχές οι ηθικοί αυτουργοί

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας , έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού, έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων τις αρχές και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, είχαν κατηγορηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Τότε, είχαν υποστηρίξει πως τη συγκεκριμένη απόπειρα ανθρωποκτονίας την είχαν διαπράξει κατ’ εντολή έγκλειστου στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, γνωστού επιχειρηματία, συνήγορος του οποίου ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Εν τοιαύτη περιπτώσει οι τρεις ζητούσαν το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον εν λόγω επιχειρηματία για να αναιρέσουν την κατάθεσή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο, επειδή δεν κατάφεραν να εκβιάσουν τον ίδιο τον επιχειρηματία, καθώς βρισκόταν στο Ψυχιατρείο και όχι στις φυλακές, αποφάσισαν να του στείλουν τελεσίγραφο μέσω του δικηγόρου του, δηλαδή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με αυτό τον τρόπο, «νοίκιασαν» δύο άνδρες, αλβανικής καταγωγής, προκειμένου να τον πιέσουν να στείλει το μήνυμα στον πελάτη του για να τους δώσει 5 εκατ. ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο δράστες – φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας – ζητούσαν τη διεύθυνση κατοικίας του επιχειρηματία.

Έτσι, ήθελαν να επιχειρήσουν να εκβιάσουν και την οικογένειά του.

«Στο πλαίσιο των ερευνών είχαμε συγκροτήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και έτσι καταφέραμε να συλλάβουμε τον 32χρονο, σε καταυλισμό ρομά στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό. Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ» ανέφερε ο Υποστράτηγος, Χρήστος Παπαζαφείρης.

Πάντως, ο Ζαφειρόπουλος, υπό την απειλή των όπλων αναγκάστηκε να παραδώσει το κλητήριο θέσπισμα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατ’ οίκον έρευνα που έκαναν στην Καλλιθέα και τότε ο συνεργός που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία και απείλησε τον συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου, απευθύνθηκε στον 32χρονο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας και του είπε σε σπαστά ελληνικά «ρίχτου να φύγει το μήνυμα στις φυλακές»

Εν συνεχεία του είπε: «πάμε να φύγουμε πριν κλείσει η πόρτα», φοβούμενοι ότι θα κλείδωνε την πόρτα με μπουτόν ο συνεργάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα