«Πόρτα» της αμερικανικής Εθνικής Γυναικών στον Τραμπ – Δε θα πάει στον Λευκό Οίκο παρά την νίκη στο Μουντιάλ

Πρόσφατα η Εθνική ΗΠΑ κατέκτησε το τέταρτο Μουντιάλ Γυναικών της Γαλλίας στην οχτάχρονη ιστορία του θεσμού.

Όμως, η  αρχηγός της ομάδας Μέγκαν Ραπίνοου όταν ρωτήθηκε στο αν θα πάει, όπως επιβάλλει το εθιμοτυπικό, να επισκεφτεί τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, απάντησε πως κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι πιθανό. Όπως είπε εκτιμά πως οι συμπαίκτριες της και παγκόσμιες πρωταθλήτριες ποδοσφαίρου, πιθανότατα δεν θα αποδεχθούν,

ενδεχόμενη πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο και συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα πάω. Και πιστεύω ότι όλα τα μέλη της εθνικής, με τα οποία έχω συνομιλήσει σχετικά δεν θα πάνε», είχε δηλώσει πρόσφατα στο CNN η μεγάλη αστέρας της εθνικής ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση και την έντονη πολιτικοποίηση της, η Ραπίνοου ρωτήθηκε για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον «πλανητάρχη» και απάντησε χωρίς περιστροφές: «Νομίζω ότι θα έλεγα, πως το μήνυμά σου αποκλείει τους ανθρώπους. Με αποκλείεις, αποκλείεις αυτούς που μου μοιάζουν. Νομίζω ότι αναφέρεστε σε μια εποχή που δεν ήταν μεγάλη για όλους».

Προφανώς το τελευταίο σχόλιο της Αμερικανίδας παίκτριας, σχετίζεται με το σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» (σ.σ. να ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική).

Ο Τραμπ που δήλωσε προ ημερών πως θα καλέσει την ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών στον Λευκό Οίκο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Μουντιάλ, έκανε πρόσφατα μία αναφορά στην Ραπίνοου: «Η Μέγκαν δεν πρέπει να δείχνει έλλειψη σεβασμού στην χώρα, στον Λευκό Οίκο και στην σημαία μας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόρτα, Εθνικής Γυναικών, Τραμπ –, Λευκό Οίκο, Μουντιάλ,porta, ethnikis gynaikon, trab –, lefko oiko, mountial