Πολιτικές πιέσεις δέχεται ο Σουλτς για να στηρίξει τη Μέρκελ

Εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις κατά του επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς ώστε να εγκαταλείψει την αρνητική του στάση και να προσφέρει την υποστήριξή του στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τη μελλοντική κυβέρνησή της Γερμανίας, υπό τον κίνδυνο μίας μεγάλης πολιτικής κρίσης στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις δύο πηγών του περιβάλλοντός του, που επικαλείται το Bloomberg,

ο Μάρτιν Σουλτς είναι έτοιμος να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την καγκελάριο Μέρκελ προσφέροντάς της περιορισμένη υποστήριξη για μία τέταρτη θητεία στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης μειοψηφίας, αλλά δεν προτίθεται να συμμετάσχει και πάλι σε έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μία καλή λύση για τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, προσθέτοντας ότι έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών του».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανικών ενώσεων της Άγκελα Μέρκελ στο κοινοβούλιο, ο Φόλκερ Κάουντερ, κάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς να αναθεωρήσει τη στάση του και να εξετάσει το ενδεχόμενο συγκρότησης μεγάλου συνασπισμού, διότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση στο Βερολίνο.

Την άποψή του συμμερίζεται και σειρά στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που εντείνουν την πίεση προς τον Σουλτς.

«Η Ευρώπη περιμένει από τη Γερμανία να έχει την ικανότητα να αναλάβει δράση για να ανταποκριθεί στα ζητήματα που έχει εγείρει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η ισχυρότερη οικονομικά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να εμφανισθεί ως πολιτικός νάνος», είπε ο Φόλκερ Κάουντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα