«Πολιτικά συμφέροντα πίσω από τη σύλληψη του Ριχάρδου», σύμφωνα με τον Κούγια

Σε πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού απέδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας τη δίωξη και προφυλάκιση του Ριχάρδου που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό στην Βουλή, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι

ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα και πως προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις. Ωστόσο, δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Παράλληλα, ο ποινικολόγος προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 62 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι ο πελάτης του κατηγορείται μόνο για λαθραία εξαγωγή χρυσού και πως ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ένας συνεργάτης του εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξάγει παράνομα χρυσάφι στην Τουρκία με λεωφορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα