Πολιτικά εμπόδια βλέπει ο Τσαβούσογλου στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Νέες βολές Τσαβούσογλου κατά ΕυρωπαίωνΔεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις τους στη συμφωνία του προσφυγικού

«Για μας η Ευρώπη παραμένει ένας στρατηγικός στόχος, αλλά έχουμε και αμφιβολίες και ενδοιασμούς. Πρόκειται για αναμονή η οποία διαρκεί εξήντα χρόνια, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από δώδεκα, πετύχαμε το άνοιγμα δεκαοκτώ κεφαλαίων αλλά λείπουν ακόμη κι άλλα, και θα θέλαμε πλέον να μάθουμε τι πραγματικά σκέπτεται η Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ένταξη της Τουρκίας».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ

Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση γιατί δεν έχει προχωρήσει η ένταξη τονίζει ότι «τα εμπόδια που υπάρχουν δεν είναι τεχνικής, αλλά πολιτικής φύσης».

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, υπάρχουν «πολιτικά εμπόδια τα οποία δεν συνδέονται μόνο με το Κυπριακό, αλλά και με το ότι άλλες, εχθρικές χώρες καταφέρνουν και επηρεάζουν τις πολιτικές της ΕΕ. Εμείς υιοθετήσαμε εποικοδομητική στάση και σε αντάλλαγμα αναμένουμε ειλικρίνεια, εντιμότητα και απάλειψη των διπλών κριτηρίων».
Κατηγορεί επίσης τους ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν έκαναν ακόμη πράξη τις δεσμεύσεις τους μετά τη συμφωνία στο προσφυγικό «για απελευθέρωση της βίζας» και «χορήγηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα