Ποιος προπονητής είχε απορρίψει τον Ζιντάν

Μπορεί κάποιος προπονητής να είχε κάνει τέτοιο λάθος και να είχε απορρίψει από την ομάδα του τον Ζινεντίν Ζιντάν; Κι όμως υπήρχε και μάλιστα ήταν ο πρωτεργάτης της εντυπωσιακής πορείας της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ την τελευταία 30ετία.

Πρόκειται για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που οδήγησε την ομάδα σε τίτλους εντός και εκτός Αγγλίας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια «διακυβέρνησης» ενός από τους δημοφιλέστερους συλλόγους του πλανήτη, δεν είναι δυνατόν να μην κάνεις λάθος επιλογές. Και το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Φέργκιουσον,

είναι περίπου 20 χρόνια πίσω, αρνήθηκε συμβόλαιο στον γάλλο μεσοεπιθετικό, κρίνοντας ότι αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Ερίκ Καντονά!

«Ο Λι Κέρσοου, επικεφαλής του τμήματος μεταγραφών, μου επαναλάμβανε διαρκώς ότι πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά γι΄αυτόν τον παίκτη και ότι πρέπει να μιλήσουμε στον Άλεξ. Όμως ο Φέργκιουσον, εκτίμησε πως παίζει στην ίδια θέση με τον Ερίκ», θυμάται για τον Ζιντάν που τότε ανήκε στην Μπορντό, ο πρώην πρόεδρος της Γιουνάϊτεντ, Μάρτιν Έντουαρντς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου και προσθέτει:

«Ήταν η περίοδος που συζητούσαμε με τον Καντονά την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς είχε λήξει ο οκτάμηνος αποκλεισμός για το κτύπημα με κλωτσιά στον φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας. Πήγαμε στην Γαλλία για να πείσουμε τον Ερίκ να υπογράψει ξανά μαζί μας. Ο Άλεξ θεωρούσε πως εάν αποκτούσαμε τον Ζιντάν θα ενοχλείτο ο Ερίκ. Και προτίμησε να αφήσει τα πράγματα ως είχαν»…

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως το καλοκαίρι του 1996 ο «Ζιζού» πήρε μεταγραφή για την Γιουβέντους και ακολούθησαν τα «πράγματα και θαύματα» που έκανε στα γήπεδα του πλανήτη μέχρι την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα