Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο;

Οι πιθανότητες να πέσει ένα αεροπλάνο είναι μικρές, όμως για να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, είναι καλύτερο να επιλέξετε να καθίσετε στις πιο ασφαλείς θέσεις της καμπίνας, καθώς κάποιες από αυτές έχουν μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο.

Διάφορες παλιότερες έρευνες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα:

Το περιοδικό Time το 2015 ανέλυσε στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) επικεντρώνοντας την έρευνα σε

17 ατυχήματα και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μικρότερο βαθμό θνησιμότητας έχουν οι θέσεις στην τρίτη από το τέλος σειρά του αεροσκάφους με ποσοστό 32%. Οι θέσεις στη μέση έχουν ποσοστό θνησιμότητας 39% και οι μπροστινές 38%.

Ανάλογα ήταν και τα συμπεράσματα μιας προηγούμενης έρευνας του 2007 από το popular Mechanics. Η εν λόγω έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό επιβίωσης στις πίσω θέσεις του αεροπλάνου είναι μεγαλύτερο (69%) σε σχέση με αυτές στα φτερά και στις μπροστινές θέσεις (49%).

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011 από το πανεπιστήμιο του Greenwich κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι κάθονται κοντά στην έξοδο κινδύνου είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα