Πήρε και τον Άλεφ η ΑΕΚ – «Μπαμ» με Γιουνές ο Άρης (εικόνες – video)

Ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του Αλεφ στην ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού. Ο 23χρονος παίκτης, που έφτασε το πρωί στην Αθήνα, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και πλέον είναι παίκτης της Ένωσης, η οποία τον απέκτησε ως δανεικό από την Μπράγκα, με οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι.
Εφόσον μάλιστα η ρήτρα ενεργοποιηθεί, ο

Αλεφ Ντος Σάντος Σαλντάνια (όπως είναι το πλήρες όνομά του) έχει ήδη συμφωνήσει να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο», δηλαδή ως το 2023.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την πορτογαλική Sporting Clube de Braga για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Αλεφ Ντος Σάντος Σαλντάνια, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι και επέκτασης της συμφωνίας με υπογραφή νέου τετραετούς συμβολαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2023.
Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, ενώ έχει συμμετοχές και ως στόπερ αλλά και ως επιτελικός χαφ. Στην ομάδα μας θα συνεχίσει την καριέρα του με το νούμερο 95 στην πλάτη!
O Aλεφ Ντος Σάντος Σαλντάνια γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1995 στη Νόβα Οντέσσα της Βραζιλίας και έγινε επαγγελματίας μέσα από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Πόντε Πρέτα, με την οποία σε ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε σε 15 ματς της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Βραζιλίας.
Στα 19 του χρόνια τον ξεχώρισε η Μαρσέιγ και τον έφερε στο Βελοντρόμ με οψιόν αγοράς, αλλά τελικά αποκτήθηκε το επόμενο καλοκαίρι του 2015 από την πορτογαλική Μπράγκα από την οποία δόθηκε δανεικός την περίοδο 2016-17 στην Ουμ Σαλάλ του Κατάρ και πέρυσι στον Απόλλωνα Λεμεσού με τον οποίο έπαιξε συνολικά σε 36 ματς στο κυπριακό πρωτάθλημα αλλά και στο Europa League πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Ο Αλεφ είναι διεθνής με την U20 της Βραζιλίας με την οποία αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας μέχρι τον χαμένο τελικό της διοργάνωσης από την Σερβία.
Αλεφ Σαλντάνια, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ και κάθε επιτυχία με την κιτρινόμαυρη φανέλα».

Η πτήση του υψηλόσωμου Βραζιλιάνου κεντρικού έφτασε λίγο μετά τις 14:30 από το Μιλάνο και κατόπιν ο ποδοσφαιριστής μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ατζέντης του Άλεφ ντος Σάντος δεν… άντεξε να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση και μέσω Instagram έκανε γνωστό ότι ο πελάτης του υπέγραψε στην ΑΕΚ. O 23χρονος Βραζιλιάνος ανασταλτικός μέσος, ο οποίος θα ενταχθεί στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα, διάλεξε τον αριθμό «95» (την χρονολογία γέννησής του) για τη φανέλα του και απομένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για την εν λόγω μεταγραφή.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες με το νέο αστέρι της Ένωσης από τα γραφεία του συλλόγου, αλλά και από το αεροδρόμιο

****
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ηλίας Τσέλιος, θα παραμείνει στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο 20χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στον Εργοτέλη τον Ιανουάριο του 2018, επίσης με τη μορφή δανεισμού από την Ένωση, και βοήθησε σημαντικά τον σύλλογο του Ηρακλείου να παραμείνει στην Football League με τις εμφανίσεις του.

Γιουνές: «Ξέρω πολύ καλά την ιστορία και το τι σημαίνει να αποτελείς κομμάτι του συλλόγου»

Παίκτης του Άρη την επόμενη σεζόν θα είναι ο Τυνήσιος επιθετικός, Χαμσά Γιουνές, που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. Ο 32χρονος Αφρικανός επιθετικός που τη σεζόν 2016-17 ήταν στη Ξάνθη και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ, πρόσφατα αγωνίστηκε στην Αλ Αχλί, όπου σε οκτώ ματς πέτυχε δύο τέρματα. Μετά την Ξάνθη έπαιξε στην Ερζερούμ της Τουρκίας και σε 17 ματς πέτυχε 8 γκολ.
Στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε στο επίσημο site του συλλόγου είπε ότι «αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου που θα φορέσω τη φανέλα του Άρη. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία και το τι σημαίνει να αποτελείς κομμάτι του συλλόγου. Γνωρίζω τις δυσκολίες που πέρασε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Άρη αποτελεί το σημαντικότερο – ίσως – κομμάτι του συλλόγου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή δέχθηκα αρκετά μηνύματα και τηλεφωνήματα αγάπης τα οποία με συγκίνησαν. Χαίρομαι που τώρα θα τον έχω στο πλευρό μου και υπόσχομαι πως θα αγωνίζομαι και θα μάχομαι γι ‘ αυτούς. Ελπίζω να αποτελέσω και εγώ κομμάτι την ιστορίας του συλλόγου και να αφήσω το στίγμα μου σημειώνοντας ουσιαστικές επιτυχίες με την ομάδα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τα στελέχη της ΠΑΕ και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη τους».

Απέκτησε τον Σέρβο Κρνέτα

Tην απόκτηση του Γιόβαν Κρνέτα ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός. Ο 26χρονος Σέρβος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. Τελευταία του ομάδα η Ζίρα όπου στο πρωτάθλημα και κύπελλο του Αζερμπαϊτζάν μέτρησε 21 συμμετοχές και ένα γκολ ενώ είχε και τέσσερις παρουσίες στο Europa League. Τα τελευταία τρία χρόνια στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν με τη Ζίρα μέτρησε 74 συμμετοχές και 6 γκολ ενώ έχει αγωνισθεί σε Ερυθρό Αστέρα, Ραντνίσκι και Τσερνομόρετς.

****
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που μέχρι πρότινος ήταν αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό, ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη σερβική ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα maxbetsport.rs, ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά βρήκε νέα… δουλειά, καθώς συμφώνησε με την ομοσπονδία της χώρας του και θ’ αναλάβει τεχνικός διευθυντής.
Αξίζει αν σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κοβάσεβιτς αναλαμβάνει κάποιο πόστο σε εθνικές ομάδες και όχι σε σύλλογο.

Πηγές: sdna.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα