Παυλόπουλος – Ματταρέλα: Κοινά ιδανικά, ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

«Η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης».

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την ειλικρινή και έμπρακτη συμπαράσταση της χώρας του στην υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, αλλά και για την θερμή φιλοξενία

που του επιφύλαξε στη Ρώμη το Νοέμβριο του 2015.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται κοινά ιδανικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν γένει, και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να συμπορευθεί με τον φίλο ιταλικό, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και το προσφυγικό ζήτημα, για να υπερασπισθούν από κοινού το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συνοχή της.

«Ένα μέλλον, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπεράσπιση του ανθρώπου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του κ. Ματταρέλα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας, υπενθυμίζοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των δυο λαών βασίζεται σε πολυετή ιστορία, με κοινές αξίες.

«Τα παραπάνω δημιουργούν μια δυνατή φιλία αλλά και μια κοινή οπτική των διεθνών προβλημάτων. Μια κοινή οπτική, η οποία μας οδηγεί στην εκπόνηση κοινών στρατηγικών», σημείωσε ο κ. Ματταρέλα.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη η ΕΕ να εστιάσει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας των νέων ανθρώπων, ενώ αναφορικά με την μετανάστευση, τόνισε ότι δεν είναι ένα πρόβλημα μονάχα της Ελλάδας και της Ιταλίας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα