Πασκουάλ: Να μην επιτρέψουμε στη Ρεάλ να βρει ρυθμό

Να μην επιτρέψουν στη Ρεάλ να βρει ρυθμό αμέσως μετά το τζάμπολ είναι η εντολή που θα δώσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Τσάβι Πασκουάλ, στις τελευταίες οδηγίες του πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη Μαδρίτη, την Πέμπτη (8/3, 21:00), για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

O καταλανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τι εστί… «βασίλισσα», καθώς διετέλεσε προπονητής της Μπαρτσελόνα πριν υπογράψει

στον Παναθηναϊκό, έχοντας κοουτσάρει σε πολλά «clasicos».

Για την κρισιμότητα του αγώνα, στην προσπάθεια των «πρασίνων» για πρόκριση στα πλέι οφ, μίλησε ο Πασκουάλ στην κάμερα της NOVA, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε αρχικά για τη σημασία που έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά δεν αλλάζει η προσέγγισή μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την νοοτροπία μας και να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο παιχνίδι, η Μαδρίτη είναι πάντα ένα δύσκολο μέρος για να αγωνιστείς. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ όταν βρει ρυθμό και αν ξεκινήσει καλά δύσκολα θα την σταματήσεις».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ ανέφερε ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουμε χαρακτήρα».

Ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να νικήσει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας και απάντησε: «Σίγουρα μπορούμε. Η σεζόν δεν μπορεί να έχει πάντα ανοδική πορεία, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Τελευταία ήμασταν λίγο στα κάτω μας, όμως είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές. Πρέπει όμως να έχουμε σοβαρότερη προσέγγιση στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Στο τέλος, ο Γκιστ κλήθηκε να καταθέσει τη δική του άποψη για το αν η έλευση του Μάικ Τζέιμς… μπέρδεψε το παιχνίδι των «πρασίνων» ή όχι: «Κανείς δεν είναι μπερδεμένος! Απλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Μπορεί να ήταν μαζί μας πέρυσι, αλλά η ομάδα δεν ήταν ίδια και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτός πρέπει να μάθει την ομάδα κι εμείς πώς να παίζουμε μαζί του».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα