Παραμένει στη Ρωσία ο Ναβάλνι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του – Ποια χημική βιομηχανική ουσία βρέθηκε πάνω του (video)

Το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο οποίο οι συγγενείς του Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα θέλουν να τον μεταφέρουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του είναι παρακινδυνευμένη.

Ο Ναβάλνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευής (21/08) ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών του Όμσκ, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι, ενώ έγινε γνωστό ότι εντόπισαν χημική βιομηχανική ουσία στον οργανισμό του, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ολοκληρώθηκε

το συμβούλιο με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας από τη Γερμανία. Μπορώ να πως ότι στο νοσοκομείο γίνονται όλα όσα χρειάζονται, κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση, κανείς δεν είπε ότι κάτι δεν κάνουμε. Επί του παρόντος ο ίδιος (ο Ναβάλνι) συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του», δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός.

Υπενθυμίζεται ότι και η Κομισιόν καλούσε τη Μόσχα να επιτρέψει τη μεταφορά του στο Βερολίνο. Από την αρχή υπήρξε, πάντως, «μπλόκο» από το ρωσικό νοσοκομείο στη μεταφορά του Ναβάλνι.

Στον Ναβάλνι εντόπισαν χημική βιομηχανική ουσία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου ο επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλεύεται, δήλωσαν την Παρασκευή (21/08) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του 44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι. Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί.

В ближайший час узнаем «Особое мнение» журналиста Николая Сванидзе

Подключайтесь и задавайте вопросы в чате

YouTube: https://t.co/Ds8ZGMidSn

Яндекс.Эфир: https://t.co/XiHuzcLfbV pic.twitter.com/EwHNqBj34O

— Эхо Москвы (@EchoMskRu) August 21, 2020


Η διάγνωση των γιατρών

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά έγινε γνωστό πως ο Αλεξέι Ναβάλνι διεγνώσθη ότι πάσχει από μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή (21/08) ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας όπου νοσηλεύεται o Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός.

Ο αρχίατρος Αλεξάντρ Μουρακόφσκι πρόσθεσε ότι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου. Ο Ναβάλνι, που είναι σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού κατανάλωσε την Πέμπτη (20/08), το πρωί ένα φλιτζάνι τσάι, για το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο. Ένας γιατρός δήλωσε την Παρασκευή (21/08) πως η κατάστασή του βελτιώθηκε λίγο στη διάρκεια της νύχτας.

pic.twitter.com/BofzRT9CG3

— Alexey Navalny (@navalny) August 21, 2020

Ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, δήλωσε νωρίτερα ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του στις εξετάσεις που του έγιναν.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας. Δεν πιστεύουμε ότι υπέστη δηλητηρίαση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δεν είναι σταθερή, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μεταφορά του στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Πέμπτη (20/08), με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ανησυχία για τον ρώσο αντιπολιτευόμενο ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς φέρεται να έχει δηλητηριασθεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ. Μίλησαν και για την κατάσταση στη Λευκορωσία.

Η Πολωνία υποστηρίζει τις προσπάθειες να παρασχεθεί στον Ναβάλνι η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία.

I spoke too soon last week. I said Putin can’t kill @navalny I was wrong. Apparently he’s done being “nice” to opposition. I’m inconsolable right now. #prayforNavalny https://t.co/Z1Kgoiz9hl pic.twitter.com/XRA707SRcF

Keywords
Τυχαία Θέματα