Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτσδεμόν – Στους δρόμους η Καταλονία (εικόνες – video)

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτσδεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT επικαλούμενη πηγή.

“Σήμερα το πρωί οι πέντε άνθρωποι που καταζητούνται από την Ισπανία παραδόθηκαν στην αστυνομία στις Βρυξέλλες. Τέθηκαν υπό κράτηση στις 9.17 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ζιλ Ντεζεμέπ.

“Ο δικαστής θα τους ανακρίνει σήμερα το μεσημέρι και θα πρέπει να αποφασίσει

μέχρι αύριο το πρωί”.

Εναντίον του αποπεμφθέντα ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτσδεμόν και τεσσάρων πρώην “υπουργών” του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Στους δρόμους η Καταλονία – Διαδήλωση χιλιάδων Βάσκων υπέρ της Καταλονίας

Στους δρόμους βγήκαν για άλλη μια φορά οι Καταλανοί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Κρατώντας πανό και πλακάτ με τους αξιωματούχους και τους ακτιβιστές που τέθηκαν υπό κράτηση στην Ισπανία, με αφορμή την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της περιφέρειας.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Μπιλμπάο, στην ισπανική Χώρα των Βάσκων, για να εκφράσουν την οργή τους για την κυριαρχία της Ισπανίας στην Καταλονία.

Διαδηλωτές δήλωσαν θυμωμένοι για τον τρόπο που χρησιμοποιεί η η κυβέρνηση της Μαδρίτης να επιβληθεί στην Καταλονία, έπειτα από την κίνηση των ηγετών της τελευταίας, να προχωρήσουν σε ένα δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της περιοχής.

«Όχι στο 155. Δημοκρατία και δικαίωμα στην απόφαση», έγραφε πανό που αναφερόταν στην κίνηση της ισπανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα