Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Έκθεση (Γενικής Παιδείας). Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα των σημερινών εξετάσεων στις 10:00 το πρωί. Το θέμα της Έκθεσης

για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020 είναι η «Ανάγνωση Βιβλίων».

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου.

Το κείμενο που θα πρέπει να αναπτύξουν μέσα σε 350 λέξεις το πολύ, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπική τους εμπειρία και να έχει τη μορφή κειμένου, του οποίου θα γινόταν στο ιστολόγιο του σχολείου τους.

Επιπλέον, το θέμα της έκθεσης, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι βασίστηκαν σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο, ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία με το νέο σύστημα

Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία με το παλιό σύστημα

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινωνιολογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

«Εκκίνηση» την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα