«Ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου δεν σας πιστεύει»

Μπορεί η αντίδραση να είναι ετεροχρονισμένη, ο Κωστής Χατζηδάκης όμως βρήκε την ευκαιρία να ανασύρει τη «φυματική σαρανταποδαρούσα» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για να κατακρίνει τη στάση της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ο Τσακαλώτος μάς «καίει» με σακούλες από τα Lidl και σαρανταποδαρούσες

«Δεν έχετε κατορθώσει ακόμη να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Και όσο δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη, είναι

μάταιο να μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Καμία χώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση, από πλευράς τραπεζικού συστήματος και capital control, δεν μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για το μέλλον. Επομένως καλά είναι τα συνθήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη» υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Φοβάμαι ότι το ενδιαφέρον σας για τους φτωχούς δεν το πιστεύει ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου. Και δεν το πιστεύει διότι την ίδια στιγμή που λέτε αυτά, σας εκδικείται η πραγματικότητα. Με εικοσιένα διαφορετικούς τρόπους μειώθηκαν οι συντάξεις. Εκεί έφτασε το σκορ η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Εσείς που κόπτεσθε για τους φτωχούς έχετε μειώσει δύο φορές το αφορολόγητο, έχετε αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ, έχετε αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, έχετε επιβάλει φόρο στον καφέ, έχετε επιβάλει φόρο στο ίντερνετ, έχετε επιβάλει φόρο στη σταθερή τηλεφωνία, αυξήσατε το φόρο στα οινοπνευματώδη, τον φόρο στα τσιγάρα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης. Και όλα αυτά τα κάνατε εσείς που είστε η φιλολαϊκή κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα