Όταν ο Πιτίνο «ζωντάνεψε» ξανά τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ – Μοναδικές εικόνες

Λευτέρης Δαγρές

Όλα δείχνουν ότι ο Ρικ Πιτίνο πείστηκε και αναλαμβάνει ξανά τον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ – μαζί μ’ αυτόν της Εθνικής ομάδας – με μοναδικό στόχο την επιστροφή στα Final 4 της Euroleague και η διοίκηση των «πράσινων» κατάλαβε και από την τελευταία επίσκεψη του αμερικανού

τεχνικού στο ΟΑΚΑ πως «φτιάχνει» τόσο τους παίκτες όσο και τον κόσμο του συλλόγου. Αυτό φάνηκε και όταν βρέθηκε στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» ξανά με τους παίκτες να πετούν από τη χαρά τους. Το «altsantiri.gr» εξασφάλισε μάλιστα, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν, λοιπόν, το πρόσωπο της βραδιάς στο κλειστό του ΟΑΚΑ, πριν από μερικές ημέρες, όταν ήρθε να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στον αγώνα με τη Βαλένθια για την Euroleague, ο βραβεύτηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Τον αποθέωσαν μάλιστα, άπαντες και στα αποδυτήρια του γηπέδου. Είναι χαρακτηριστικό πως με το πέρας του αγώνα ο πολυνίκης κόουτς βρέθηκε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Μάνο Παπαδόπουλο, αλλά και όλο το «πράσινο» σταφ, ενώ ο Νικ Καλάθης για να τον αγκαλιάσει. Κάποια στιγμή πήγε κοντά τους και ο Αργύρης Πεδουλάκης, πριν ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου.

Μετά από λίγα λεπτά ο Πιτίνο μπήκε στα αποδυτήρια και μίλησε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, επιστρέφοντας – έστω και για λίγο – στα πράσινα αποδυτήρια. Εκεί όλοι σταμάτησαν ότι έκαναν και μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα χαιρέτησαν και μίλησαν με τους αμερικανό προπονητή. Ο Ρικ Πιτίνο ξεκίνησε μάλιστα από τη μία πλευρά των αποδυτηρίων και πήγε προς την άλλη, χαιρετώντας όλους τους παίκτες, παλιούς και νέους, έναν προς έναν. Με τους παλιούς, όπως οι Νίκος Παππάς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ίαν Βουγιούκας, Ντεσόν Τόμας, είχε ακόμα πιο εγκάρδιες συνομιλίες. Αργότερα χαιρέτησε και τους γυμναστές, αλλά και τους υπόλοιπους που ήταν στα αποδυτήρια των «πράσινων» με τους οποίους συνδέθηκε έντονα πέρυσι, όταν και μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε αποθεωθεί και στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βαλένθια, όταν και τον βράβευσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο αμερικανός προπονητής – θρύλος είπε κατά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ και στα αποδυτήρια: «Ήμουν λίγο νευρικός, όσον αφορά την ευστοχία της Βαλένθια στα σουτ τριών πόντων, όμως τα παιδιά έπαιξαν καλή άμυνα. Ο ΝτεΣόν έπαιξε εξαιρετικά. Είμαι ενθουσιασμένος. Θεωρώ πως θα είναι μια εντυπωσιακή σεζόν.

Όταν ο Νικ έχει γύρω του σουτέρ όλα είναι πιθανά. Μπορεί να έχει σε κάθε παιχνίδι triple double. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ένας από τους λόγους που γύρισα πίσω στην Ελλάδα, για να αναλάβω την εθνική ομάδα, ήταν η εμπειρία που είχα με τον κόσμο. Όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός παρκέ. Ήταν κάτι τρομερό και γι αυτό ήθελαν να ανταποδώσω τον σεβασμό και την αγάπη που μου έδωσαν. Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από την ΕΟΚ (παρουσιάστηκε την επομένη) και τώρα είναι έτοιμος να μπει ξανά στα «πράσινα» αποδυτήρια, στα οποία φαίνεται ότι από πέρυσι η παρουσία τους είναι έντονη σε όλους.

Πηγή: Όταν ο Πιτίνο «ζωντάνεψε» ξανά τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ – Μοναδικές εικόνες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα