Όταν είσαι ο Τζήμερος, πας να «κράξεις» αλλά τελικά αυτοεξευτελίζεσαι

Είναι αλήθεια απολαυστικές οι στιγμές που ο Θάνος Τζήμερος φτάνει στο έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού στις ατέρμονες προσπάθειές του να διαδώσει τα τόσο ελκυστικά του φρονήματα.

Δείτε επίσης: Το «ταβάνι» της ΝΔ και η δημοσκοπική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

Μια τέτοια στιγμή είναι και η τωρινή, αφού ο Τζήμερος θέλοντας να κριτικάρει δημοσκόπηση της ProRata σχετικά με την

πρόθεση ψήφου και χρησιμοποιώντας -όπως πάντα- την ευφράδεια του πολιτισμένου πολιτικά λόγου του, κάνει λόγο για «ρόμπες» και «ηλίθιους», ενώ κατηγορεί την εταιρεία αλλά και την «Εφημερίδα των Συντακτών» για άσχετους, αφού τα μαθηματικά… δεν βγαίνουν, αφού το συνολικό ποσοστό των κομμάτων φτάνει το 123,5%.

Τι ειρωνεία όμως, αυτή η επίκληση του Θάνου Τζήμερου για μελέτη των μαθηματικών της β’ δημοτικού, να αφήνει έξω από τη μελέτη αυτή, ένα άλλο μάθημα της τάξης: την ανάγνωση. Διότι αν άφηνε κατά μέρος το μένος και τη λυσσαλέα ανάγκη του να «κάνει το κομμάτι του» επιτιθέμενος στους πολιτικούς εχθρούς του, θα έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το τμήμα της έρευνας που έλεγε τα εξής:

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για κάθε κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα.

Συνεπώς το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100%, γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα