«Διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε το Ποτάμι – Τα εκατέρωθεν «πυρά» και οι αντιδράσεις

Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εγκρίθηκε με 97 ψήφουςΚατά της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη ψήφισαν 16 στελέχη ενώ υπήρξαν και πέντε λευκάΗ πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων«Δεν αγκιστρώνομαι σε καμία καρέκλα – Το ΚΙΝΑΛ θυμίζει πλέον ΠΑΣΟΚ», το μήνυμα ΘεοδωράκηΜε «καρφιά» περί προσωπικών στρατηγικών απαντά το ΚΙΝΑΛΠαραμένει στο ΚΙΝΑΛ ο Παναγιώτης ΚαρκατσούληςΑποχώρησε από το Ποταμι η πολιτική κίνηση «Μπροστά»

Η απεμπλοκή και το οριστικό «διαζύγιο»

του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στη συνάντηση των αντιπροσώπων του κόμματος, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη και προκαλώντας αναταράξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Όπως ήταν αναμενόμενο άμεση ήταν η απάντηση από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο έκανε λόγο για προσωπικές στρατηγικές, εξαπολύοντας – χωρίς καμιά ονομαστική αναφορά – επίθεση κατά του επικεφαλής του Ποταμιού.

Από την άλλη, ο Σταύρος Θεοδωρακης μπορεί να δηλώνει σίγουρος για την εν λόγω απόφαση, αλλά οι εσωτερικές αναταράξεις δεν άργησαν να έρθουν.

Αφού λοιπόν ο Παναγιώτης Καρκατσούλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Ποτάμι, τη σκυτάλη με διαφορά λίγων μοναχά ωρών πήρε και η πολιτική κίνηση «Μπροστά». Αμφότεροι εξέφρασαν έντονες διαφωνίες για το «διαζύγιο».

Με 97 ψήφους εγκρίθηκε η αποχώρηση

Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εγκρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής με 97 ψήφους, επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.

Κατά της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη ψήφισαν 16 στελέχη, ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά.

Ακόμη, αποσύρθηκε και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου για παραμονή στο ΚΙΝΑΛ υπό συγκεκριμένους όρους.

Με εισήγηση Θεοδωράκη το «διαζύγιο»

Υπενθυμίζεται ότι την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων

«Δεν αγκιστρώνομαι σε καμία καρέκλα – Το ΚΙΝΑΛ θυμίζει πλέον ΠΑΣΟΚ», το μήνυμα Θεοδωράκη

Η απεμπλοκή από το ΚΙΝΑΛ είναι «δύσκολη αλλά αναγκαία επιλογή» για «να μην απαξιωθεί το Ποτάμι, για να μη διαλυθεί μέσα στις έριδες του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του Ποταμιού (ΜΕΣΥΑ), λίγο μετά την απόφαση που πάρθηκε απο το κόμμα.

Με «καρφιά» περί προσωπικών στρατηγικών απαντά το ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, με λίγες αιχμές και αρκετές «μπηχτές» για προσωπικές στρατηγικές, ήρθε η πρώτη αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής στην απόφαση του πρώην συμμάχου του για οριστικό «διαζύγιο».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ σχολιάζει την απόφαση που πήρε το Ποτάμι, χωρίς να κάνει όμως καμία ονομαστική αναφορά ούτε στο κόμμα, ούτε στον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι αποχωρήσεις

Tην παραίτησή του στο Ποτάμι κατέθεσε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μετά την απόφαση για διαζύγιο από το Κίνημα Αλλαγής.

Εξάλλου, το στέλεχος του Ποταμιού με ανάρτησή του στο twitter είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια, η πολιτική κίνηση «Μπροστά» που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής της κίνησης Παναγιώτης Βλάχος είχε άλλωστε προιδεάσει σχετικά με ομιλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα