Ορίστηκε κορυφαίος γερμανός διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλoυ

Στη… Γερμανία βρήκε η ΚΕΔ διαιτητές για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, καθώς θα «σφυρίξει» ο 38χρονος Φέλιξ Τσβάιερ, μέλος της ελιτ κατηγορίας της UEFA, ενώ βοηθοί

του οι Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ και 4ος ο Σβεν Γιαμπλόνσκι.

Να αναφέρουμε ότι Γερμανοί θα είναι και οι δύο διαιτητές VAR (Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς), ενώ παρατηρητής ορίστηκε το μέλος της ΚΕΔ Λιφ Λίντμπεργκ. Επίσης, δεν ορίστηκαν επιπρόσθετοι βοηθοί, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, αφού υπάρχουν διαιτητές VAR (έτσι προβλέπεται από τον κανονισμό διαιτησίας).

Ο γερμανός ρέφερι που θα έρθει στη χώρα μας είναι διεθνής από το 2012 και θεωρείται από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στη Γερμανία. Είναι διαιτητής με μεγάλη εμπειρία. Την τρέχουσα περίοδο έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, ένα προκριματικό και 15 αγώνες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Έχει διαιτητεύσει και ένα παιχνίδι στο Europa League.

Συνολικά μετράει 13 παιχνίδια στους ομίλους του Champions League και έξι στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ στο Europa League έχει «παίξει» σε 18 παιχνίδια και άλλα τέσσερα για την προκριματική φάση. Στο γερμανικό πρωτάθλημα έκανε το ντεμπούτο του στις 15/8/2009 από τότε έχει «αγωνιστεί» σε 152 ματς.

Στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει «σφυρίξει» και ελληνικές ομάδες. Στις 22/11/2017 διαιτήτευσε στον αγώνα Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Ολυμπιακός (3-1) για τους ομίλους του Champions League, την ίδια χρονιά και στις 6/8/2017 είχε «παίξει» και τον αγώνα Ολυμπιακός – Ριέκα για τα playoffs της ίδιας διοργάνωσης.

Την περίοδο 2014-15 ορίστηκε στο ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα (0-1) που έγινε στις 23/10/2014 για τους ομίλους του Europa League. Στις 7/11/2013 έπαιξε στο Μακάμπι Χάϊφα – ΠΑΟΚ (0-0) για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Ο Φέλιξ Τσβάιερ στις 6/9/2016 «σφύριξε» τον αγώνα της Εθνικής ομάδας Κύπρου, στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από το Βέλγιο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Την Τρίτη (7/5) ήταν, μάλιστα, διαιτητής VAR στο θρίαμβο με 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League. Ματς στο οποίο ήταν διαιτητής ο Τούρκος Τσουναϊτ Τσακίρ. Εξάλλου ήταν διαιτητής VAR και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία.

EILMELDUNG | Cüneyt Cakir wurde für das erste Halbfinal-Rückspiel der @ChampionsLeague
zwischen dem @LFC und dem @FCBarcelona angesetzt. Videoassistenten sind die #DFBSchiris Felix #Zwayer und Sascha #Stegemann. pic.twitter.com/Po9eY7kiNF

— IG Schiedsrichter (@reinerkuhn1982) 5 Μαΐου 2019

Να θυμίσουμε ότι ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει με την παρουσία τριών εισαγγελέων, ενώ με ανακοίνωση της, η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης (9/5) μέχρι και το πρωί (06:00) της Κυριακής, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

(με πληροφορίες από sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα