«Ομαλοποιείται η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων», διαβεβαιώνει ο Σπίρτζης

Έχουν εκδοθεί 32 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίουΤα κυκλώματα που έκαναν τον ΟΑΣΑ να χάνει χρήματαΠρόστιμα του ΚΟΚ με βάση εισοδηματικά κριτήρια

Στα θέματα που προέκυψαν στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απέδωσε τα θέματα σε κωλυσιεργία από συγκεκριμένους κύκλους,

στη μεγάλη καθυστέρηση στην εκπαίδευση του προσωπικού και στα ζητήματα που προέκυψαν με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ακόμη, ο κ. Σπρίτζης ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 32 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου και απομένουν ακόμη δύο εβδομάδες για την έκδοση των υπολοίπων.

Τα κυκλώματα

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ετέθη το όριο για την εφαρμογή του νέου συστήματος, στο τέλος Οκτωβρίου, γιατί κάθε μήνα ο ΟΑΣΑ έχανε χρήματα από τα κυκλώματα.

Υπήρχαν δύο κυκλώματα που λειτουργούσαν και έχουν έλθει στην επιφάνεια: Το ένα ήταν μέσα στις αστικές συγκοινωνίες και αφορούσε στη διακίνηση των εισιτηρίων και το δεύτερο είχε να κάνει με το εργαστάσιο που εντοπίστηκε να τυπώνει εισιτήρια.

Προφανώς, σημείωσε, θα υπάρξει ταλαιπωρία μερικές ημέρες με τις κάρτες, αλλά το πρόβλημα θα επιλυθεί άπαξ καθώς οι προσωποποιημένες κάρτες θα εκδοθούν μια φορά και στη συνέχεια οι πολίτες θα μπορούν να τις φορτίζουν στα μηχανήματα.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για επιλεκτική στάση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι είχε άλλη στάση με τις τράπεζες και άλλη με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ο υπουργός, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία των πολιτών που θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες.

Πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση εισοδηματικά κριτήρια

Ακόμη, πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο, για το θέμα των ταξί και των ηλεκτρονικών πλατφορμών, διερωτήθηκε αν η έδρα της Beat και των άλλων πλατφορμών βρίσκονται στην Ελλάδα.

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ που έσπευσαν να τις υποστηρίξουν, όπως είπε, να δώσουν σχετικά στοιχεία. «Εγώ» τόνισε ο κ. Σπίρτζης «από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κυρανάκη, που συναντήθηκε μαζί τους, έμαθα ποιοι εκπροσωπούν την UBER στην Ελλάδα. Αυτή η εταιρεία, καταστρατηγεί το επάγγελμα του ταξί».

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η πολιτεία δεν θέλει να καταργήσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Θέλει, όμως, να βάλει τάξη, ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Αν δεν είναι η έδρα τους στην Ελλάδα, δεν μπορεί το ελληνικό κράτος, ούτε να τους ελέγχει ούτε να τους φορολογήσει επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και διερωτήθηκε αν αυτές οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκδίδουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα