Ομάδα αντιεξουσιαστών εκανε «ντου» στο μάθημα του Συρίγου (video)

O καθηγητής είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο Πανεπιστήμιο μόλις ένα μήνα πρινΕυχαρίστησε δημόσια τους φοιτητές του που τον προστάτευσαν

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο μάθημα του καθηγητή της Παντείου, Άγγελου Συρίγου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Το εν λόγω περιστατικο συνέβη ένα περίπου μήνα μετά αφότου ο καθηγητής είχε πέσει θύμα επίθεσης από νεαρούς που έκαναν γκράφιτι στο πανεπιστήμιο.

«Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» φώναζαν οι εισβολείς ενώ ο καθηγητής

παρέδιδε μάθημα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα το μάθημα να διακοπεί για κάποια λεπτά.

Ο καθηγητής απάντησε στο περιστατικό με μία δημοσίευση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευχαριστώντας τους, μεταξύ άλλων, τους φοιτητές του.

«Δεν γράφω αυτό το σημείωμα για να αφηγηθώ το θλιβερό περιστατικό. Ο βασικός λόγος είναι για να ευχαριστήσω τους φοιτητές που ήσαν παρόντες και με τη γενναία και αποφασιστική στάση τους απέτρεψαν την έκδηλη διάθεση των “εκδρομέων” για σωματική βία. Τους απονομιμοποίησαν πλήρως και στο τέλος τους έφεραν σε εμφανή αμηχανία με αποτέλεσμα οι “εκδρομείς” να αποχωρήσουν ηθικά ηττημένοι.

Συγκινητική ήταν στο τέλος του μαθήματος η προστατευτική στάση των φοιτητών μου να φύγουμε όλοι μαζί από την αίθουσα και από τον χώρο του Πανεπιστημίου για να μην πάθω τίποτα εάν βγω έξω μόνος. Παιδιά, με κάνατε υπερήφανο! Μέσα στη μαυρίλα της εποχής που ζούμε, μέσα σε αυτή τη φαιά πραγματικότητα που μας περιβάλλει από όλες τις μεριές, μου δείξατε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι η ελπίδα είστε εσείς, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι εσείς είστε το μέλλον για το οποίο αξίζει να συνεχίζουμε να πολεμάμε. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα