Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η δεύτερη φάση ξεκινά αμέσως μετά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο οπότε και η Επιτροπή θα καταθέσει την έκθεσή της.

Μέχρι στιγμής περίπου 2.500 άτομα έχουν απαντήσει στο ερωτηματολόγιο που έχει συγκροτηθεί από την Επιτροπή. Οι ερωτήσεις είναι χωρισμένες σε έξι άξονες και αφορούν ζητήματα που έχουν τεθεί και συζητηθεί κατά καιρούς δημοσίως, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός κράτους εξουσίας, η οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα

στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο και απάντησαν στο ερωτηματολόγιο είναι 35-50 ετών και στην συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες.

Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 17-25 υπάρχει χαμηλή συμμετοχή που δεν ξεπερνά το 3,5% , στην ηλικιακή ομάδα 25-35 το ποσοστό είναι 17%, στην ομάδα 35-50 το ποσοστό είναι 41%, στην ομάδα 50-60 είναι 22.5% και πάνω από 60 είναι 17%.

Οι περισσότεροι που έχουν απαντήσει είναι άντρες σε ποσοστό 77% περίπου, με μόλις 23% των ατόμων που έχουν απαντήσει να είναι γυναίκες.

Κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου οι πολίτες μπορούν να απαντήσουν σε μία μόνο ενότητά του και να σταματήσουν. Από τις απαντήσεις φαίνεται όμως ότι οι πολίτες απαντούν εξίσου για όλες τις ενότητες χωρίς να αδιαφορούν για κάποια συγκεκριμένη.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα