Όλη η Σαουδική Αραβία ψάχνει για το κορίτσι που εμφανίστηκε με μίνι φούστα (video)

Ένα βίντεο που δείχνει μία νεαρή γυναίκα να κάνει βόλτες με μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι σε ένα συντηρητικό χωριό της Σαουδικής Αραβίας έχει προκαλέσει άφθονες αντιδράσεις, τόσο υπέρ της, αλλά όσο και κατά της.

فتاة بلباس فاضح تتجول في القرية الشعبية ب #اشيقر والمغردون في تويتر ينشئون هاشتاق #مطلوب_محاكمه_مودل_خلود pic.twitter.com/F7LEezVRvH

— مقاطع متداولة (@Topvideeo) 16 Ιουλίου 2017

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κοπέλα ανέβασε στο snapchat το βίντεο, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων

στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας.

Πολλοί είναι αυτοί που υπερασπίστηκαν την επιλογή του κοριτσιού και απαίτησαν μέσω των social media αλλαγή στους νόμους που δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να αυτοδιαχειρίζονται το σώμα τους και να ντύνονται όπως επιθυμούν.

#مطلوب_محاكمه_مودل_خلود
Showing skin isn’t wrong
Sexuality isn’t wrong
Free expression isn’t wrong.
It’s the 21st century you idiots.

— ༄ (@SecundaMO) 17 Ιουλίου 2017

#مطلوب_محاكمه_مودل_خلود

Saudies insane double standards: men can do whatever they want. But women are not allowed to show their legs. LEGS

— ⴽⴰⴷⵉ (@amazighgal) 17 Ιουλίου 2017

All those wars and tragedies happening around the world and Saudis are raging over a girl wearing a mini skirt! Lol #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود

— Sara Al Abdali (@saralabdali) 17 Ιουλίου 2017

Από την άλλη, οι καταγγελίες πολλών πολιτών έφτασαν στις αρμόδιες αρχές, με τους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κοπέλας. Για τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας,το μοντέλο θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτή την προκλητική της εμφάνιση.

Το κορίτσι που αψήφησε τον ισλαμικό νόμο, είναι μοντέλο στο επάγγελμα και ονομάζεται Khulood, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα