ΟΗΕ: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε σήμερα πως «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» αναφορικά με την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας, ενώ απέρριψε την πρόταση της Κίνας για «διπλή αναστολή» των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας και των πυρηνικών δομικών της Πιονγιάνγκ.

«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με ένα λογικό άνθρωπο», δήλωσε η Χέιλι, αναφερόμενη στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα

από την συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την εκτόξευση τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγιάνγκ την Δευτέρα.

«Είναι μια απίστευτη, ανεύθυνη αλαζονεία με την οποία παρατηρούμε να συμπεριφέρεται αυτή την περίοδο ο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε η Χέιλι.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επανεξετάσει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι». «Θα λάβουμε τώρα αυτές τις αποφάσεις και θα ενεργήσουμε αντιστοίχως», πρόσθεσε.

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τους πυραύλους προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, ως αντίποινα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, τις οποίες, η Πιονγιάνγκ θεωρεί προετοιμασία πολέμου.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα ότι οι δοκιμές της Πιονγιάνγκ και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων της Νότιας Κορέας προκαλούν κλιμάκωση της έντασης, όπως «δύο επιταχυνόμενα τρένα να κατευθύνονται το ένα έναντι του άλλου», προτείνοντας μια «διπλή αναστολή» ώστε να επιτραπεί σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.

Το ΣΑ καταδίκασε χθες τις δοκιμές της Πιονγιάνγκ και εξέφρασε την ανησυχία του για την «αυξανόμενα αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» της χώρας.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν χθες να αναπτύσσουν στην Νότια Κορέα τα πρώτα μέρη του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, του λεγόμενου THAAD, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας, με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να διαμηνύει ότι το Πεκίνο θα υπερασπιστεί «με αποφασιστικότητα» την ασφάλειά της μετά την ανάπτυξη του THAAD.

Keywords
Τυχαία Θέματα