«Οι ναζί δεν έχουν καμία θέση στη μουσική», τόνισε ο Μπρους Ντίκινσον

«Οι ναζί δεν έχουν καμία θέση στη μουσική», τόνισε ο τραγουδιστής και frontman των Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον, με αφορμή ένα περιστατικό σε συναυλία των Death Preacher.

Συγκεκριμένα, στις 8 Δεκεμβρίου σε συναυλία των Death Preacher στο Βανκούβερ, κάποιος από το κοινό έκανε τον χαιρετισμό των ναζί. Η ταυτότητά του παραμένει ακόμη άγνωστη. Το σίγουρο είναι ότι δεν έμεινε ατιμώρητος, αφού αμέσως διώχτηκε από τη συναυλία.

«Είναι ανοησία. Ο χαιρετισμός των ναζί δεν έχει καμία θέση

σε κανένα είδος της μουσικής κοινότητας, στην οποία θέλω να ανήκω. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο ένα μάθημα Ιστορίας, παρά ένα ακόμη μάθημα άγνοιας, κάτι που φαίνεται να προβάλλεται υπερβολικά συχνά.

Άνθρωποι σε αυτή τη χώρα -στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Μεγάλη Βρετανία- πατέρες και παππούδες πολέμησαν και πέθαναν για να φτιάξουν έναν κόσμο όπου αυτό το πράγμα δεν θα συνεχιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντίκινσον στο CBC News.

Παράλληλα, ο Joey Hockin, ο οποίος προμόταρε τους Death Preacher στη συναυλία, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι ο ναζισμός είναι μη αποδεκτός στις δικές του συναυλίες.

«Έχω υποστηρίξει 80 συναυλίες στο Βανκούβερ και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε δική μου συναυλία. Δε θέλω οι συναυλίες μου να συνδέονται με αυτού του είδους πράγματα. O καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του και υπάρχει το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, αλλά πρόκειται για δικό μου show και θα θέσω τα όρια λέγοντας «όχι ναζί στις συναυλίες μου», τέλος με αυτή την ιστορία. Ήταν εντελώς εκτός τόπου. Τα συγκροτήματα δεν ήταν υποστηρικτές των ναζί. Γύρευε μπελά κάνοντάς το αυτό».

Τέλος, ο Hockin προτρέπει τους ανθρώπους, σε περίπτωση που δουν κάποιο παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον, να το αναφέρουν αμέσως.

«Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι γι’ αυτό. Ενημερώστε το προσωπικό. Κάντε κάτι γι’ αυτό. Μην το αφήνετε απλώς να συμβαίνει. Γιατί όσο περισσότερο το αφήνουμε, τόσο θα μεγαλώνει σαν καρκίνος στις κοινωνίες μας».

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και με τον πρώην τραγουδιστή των Pantera, Phil Anselmo, ο οποίος είχε κάνει τον χαιρετισμό των ναζί, φωνάζοντας «white power», σε συναυλία στην California.

Keywords
Τυχαία Θέματα