«Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν παντού, η Ρωσία σας πείραξε;» (video)

Με σαρκαστική διάθεση ο ρώσος πρόεδρος«Οι ΗΠΑ επεμβαίνουν κατά κόρον σε προεκλογικές εκστρατείες σε άλλες χώρες»«Νομίζετε ότι έχουμε στοιχεία για τον κάθε αμερικανό επιχειρηματία;»

Εκτενή συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, όπου δεν έχασε και την ευκαιρία να φλερτάρει με την παρουσιάστρια, Μέγκαν Κέλι, παραχώρησε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο των όσων ακούγονται σχετικά με τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, αλλά και τις σχέσεις του γαμπρού του

Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, όσοι επιμένουν πως η Ρωσία είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, είναι παραπλανημένοι γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. «Έχουν παραπλανηθεί και δεν αναλύουν τις πληροφορίες στο σύνολό τους. Δεν έχω δει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Η συνέχεια βέβαια ήταν πιο… απολαυστική, με τον Πούτιν να σχολιάζει: Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι ΗΠΑ επεμβαίνουν ενεργά σε προεκλογικές εκστρατείες σε άλλες χώρες, παντού, σε όλο τον κόσμο. Όπου κι αν δείξεις με το δάχτυλο στον κόσμο, παντού θα ακούσεις διαμαρτυρίες ότι αμερικανοί αξιωματούχοι επεμβαίνουν σε εσωτερικές πολιτικές διεργασίες.

Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ο Σεργκέι Κίσλιακ, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές. «Μήπως φαντάζεστε ότι σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, κάθε πρεσβευτής με ενημερώνει προσωπικά κάθε μέρα με ποιον συναντήθηκε και τι έφαγε;», διερωτήθηκε ειρωνικά.

Πάντως ο Πούτιν σημείωσε ότι «μπορεί να έγιναν επαφές με τις εκστρατείες όλων των υποψηφίων, αυτή είναι εξάλλου η καθιερωμένη διπλωματική πρακτική».

Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Μέγκαν Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρόταση που φέρεται να έκανε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τη δημιουργία ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας του ρεπουμπλικάνου με το Κρεμλίνο.

Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών. «Νομίζετε πως συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή, ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα