Οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας για την επίθεση στο Λονδίνο (video)

Μετά το αρχικό σοκ της επίθεσης στο Λονδίνο, οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας ξεκίνησαν να κάνουν δηλώσεις εκφράζοντας κατά κύριο λόγο τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την επίθεση «μεγάλα νέα» μετά την σχετική ενημέρωσή του. Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους, «ενημερώθηκα για το περιστατικό στο Λονδίνο, κάποια μεγάλα νέα μόλις έλαβαν

χώρα», όπως αναφέρει το NBC.

Trump: «Hearing some big news having to do with London, it just happened.» https://t.co/iVw3uvMEbw pic.twitter.com/GYbvGFHI1X

CNBC Now (@CNBCnow) 22 Μαρτίου 2017

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια στις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Μαρκ Τόνερ, «παρακολουθούμε την ανησυχητική κατάσταση το βρετανικό κοινοβούλιο. Οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά σε όσους έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις βρετανικές αρχές. Η ασφάλεια των αμερικανών πολιτών σε κάθε μέρος του κόσμου αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Η πρεσβεία μας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

I spoke with PM Theresa May of the United Kingdom to offer my condolences on today’s terror attack in London….https://t.co/j1Cr3WMuU7 pic.twitter.com/2Jy51T7Kvi

President Trump (@POTUS) 22 Μαρτίου 2017

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε: «Φρικιαστικές εικόνες από το Λονδίνο. Η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε, οι σκέψεις μας κοντά στους Βρετανούς».

Ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο δήλωσε: «Σοκαρισμένος από την επίθεση στο Λονδίνο. Χθες πέρασα την ημέρα μου στη γέφυρα του Westminster. Ευτυχώς όχι σήμερα. Το Κοινοβούλιο του Λονδίνου είναι η μητέρα της Δημοκρατίας!»

Ο Ντόναλντ Τούσκ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Βρετανία μέσω Twitter

My thoughts are with the victims of the Westminster attack. Europe stands firm with the UK against terror and ready to help.

— Donald Tusk (@eucopresident) 22 Μαρτίου 2017

Με ένα tweet εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ πρόσθεσε πως αυτοί που επιτίθενται στην δημοκρατία δεν θα νικήσουν ποτέ.

My thoughts with the families of those injured & killed. Those seeking to attack our democracy with these barbarous methods will never win.

David Cameron (@David_Cameron) March 22, 2017

Μέσω twitter η γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο μεταφέρει το μήνυμα της γερμανίδας καγκελαρίου για την επίθεση στο Λονδίνο, στο οποίο εκφράζει το σοκ της, ενώ προσθέτει ότι οι σκέψεις της είναι κοντά στους τραυματίες.

Merkel: Deeply shocked by attacks on police & members of public in London. My thoughts are with injured & our solidarity goes out to the UK.

— GermanEmbassyLondon (@GermanEmbassy) March 22, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα