Οι επεμβάσεις σε υπό κατάληψη κτίρια, στο «μενού» του δημ. συμβουλίου Αθήνας

Η πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας σε δυο κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, που τελούσαν υπό κατάληψη και φιλοξενούνταν πρόσφυγες, τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού της συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρήγας Αξελός είπε: «Είναι άλλο οι καταλήψεις για φιλοξενία προσφύγων και άλλο για άλλους λόγους. Δεν μας αρέσει αυτοί οι άνθρωποι να είναι στο δρόμο και όχι σε κάποια άτυπη έστω δομή».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε ότι άδειασαν τα

κτίρια και αντί να πάνε τους πρόσφυγες σε δομές τούς παράτησαν στο δρόμο. «Είναι εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης» απέναντι στους πρόσφυγες, τόνισε σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν νομιμοποιεί τις καταλήψεις. «Απαιτούνται οργανωμένες κρατικές δομές για τη φιλοξενία των προσφύγων», προσέθεσε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η αστυνομία προσήγαγε 130 πρόσφυγες, που ανάμεσά τους ήταν μανάδες με παιδιά και αφού τους κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα μετά τους άφησε, με συνέπεια εκείνοι μη έχοντας πού να πάνε, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. «Φρόντισαν οι αλληλέγγυοι κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους βρήκαν στέγη», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα