Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 75 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, με τελετή μνήμης στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, στα Χανιά.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, που σε σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «όλοι μαζί σήμερα γιορτάζομε τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης, τη δύναμη της ελευθερίας και της αποφασιστικότητας

και πάνω από όλα τη φιλία αδελφών λαών, ειδικά αυτές τις διφορούμενες και φουρτουνιασμένες μέρες που διανύει όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης».

Παρόντες ήταν ακόμα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Γερμανία , το Ηνωμένο Βασίλειο , την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στα γεγονότα εκείνης της εποχής αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα για την παραχώρηση του στο δήμο ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του 3ου τροπαίου Μάχης Κρήτης το οποίο έλαβαν οι πρωτεύσαντες από τους 33 άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων που με πλήρη εξάρτηση διέσχισαν επί 3 ημέρες απόσταση στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων για να τερματίσουν την Κυριακή στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Ακολούθησε επίδειξη αεροσκάφους F 16 που ανήκει στην ομάδα « Ζεύς» της 115 πτέρυγας μάχης που εδρεύει στα Χανιά, ενώ λόγω του ανέμου δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πτήση αλεξιπτωτιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα