Οι ειδικοί «αδειάζουν» την Εκκλησία: Ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 84, οι ειδικοί τοποθετούνται στο ζήτημα της μετάδοσης μέσω της Θείας Κοινωνίας που έχει πυροδοτήσει και πολιτική κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσημη ενημέρωση που έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, οι επιστήμονες τοποθετήθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση

της Ιεράς Συνόδου για το θέμα.

H Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας επεσήμανε λοιπόν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι, άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση της εκκλησίας.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» είπαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Οι ειδικοί της Επιτροπής σημείωσαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Ιερά Σύνοδος: Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

Νωρίτερα, η Ιερά  Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό όσοι μεταλαβαίνουν.

«Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του (σ.σ.: για τον κορωνοϊό), ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία» ανέφερε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Πηγή: Οι ειδικοί «αδειάζουν» την Εκκλησία: Ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα